Val la pena participar a la Diada per dignitat i convicció

531

1. Val la pena participar a la Diada Nacional de Catalunya de l’Onze de Setembre amb il·lusió i paciència, per dignitat i convicció.

2. Val la pena participar a la Diada perquè cal que la ciutadania es manifesti a favor del procés sobiranista per aconseguir les aspiracions socials, econòmiques, culturals, polítiques, cíviques, institucionals i nacionals de Catalunya.

3. Val la pena participar a la Diada per expressar el suport cívic al Parlament i al Govern de Catalunya escollits democràticament amb una clara majoria.

4. Val la pena participar a la Diada per demostrar a les institucions i al carrer que el dret a decidir dels pobles i les nacions és irrenunciable com es demostra en els referèndums del Canadà i Escòcia i amb la referència a la lliure autodeterminació en la Constitució d’Alemanya.

5. Val la pena participar a la Diada per part de tots aquells que en l’exercici del dret a decidir es decanten per la sobirania o independència de Catalunya com millor fórmula democràtica i pacífica per a la pròpia societat catalana i per a les relacions amb tots els pobles del món, inclòs Espanya.

6. Val la pena participar a la Diada per donar resposta serena i pacífica des de Catalunya a les incomprensions, manipulacions, discriminacions, menyspreu i atacs polítics, judicials, econòmics, lingüístics, governamentals i mediàtics procedents d’allà i d’aquí.

7. Val la pena participar a la Diada per constituir una Catalunya democràtica, lliure, solidària i sobirana o independent en igualtat amb les nacions europees del segle XXI.

8. Val la pena participar a la Diada ja que és una jornada festiva, reivindicativa, acollidora, oberta a tothom sigui quina sigui la seva llengua, procedència i ideologia perquè només els feixistes i violents queden exclosos.

9. Val la pena participar a la Diada per confirmar Catalunya com model mundial, a Colòmbia i Veneçuela per exemple, on els seus pobles celebren manifestacions multitudinàries a favor de la democràcia incloent-t’hi el referèndum.

10. Val la pena participar a la Diada perquè tal com va dir l’estimada i malaguanyada Muriel Casals: “No som aquí per buscar un somni, nosaltres som el somni”.

Comparteix aquesta entrada