La lliure autodeterminació consta en la Constitució d’Alemanya

477

El preàmbul de la Llei Fonamental de la República Federal d’Alemanya estableix: “Conscient de la seva responsabilitat davant Déu i davant els homes, animat de la voluntat de servir a la pau del món, com a membre amb igualtat de drets d’una Europa unida, el poble alemany, en virtut del seu poder constituent, s’ha atorgat la present Llei Fonamental. Els alemanys, en els Länder de Baden-Württemberg, Baixa Saxònia, Baviera, Berlín, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg-Pomerània Occidental, Renània del NorteWestfalia, Renània-Palatinat, Saxònia, Saxònia-Anhalt, Sarre, Schleswig-Holstein i Turíngia, han consumat, en lliure autodeterminació, la unitat i la llibertat d’Alemanya. Aquesta Llei Fonamental regeix, doncs, per a tot el poble alemany”.

Comparteix aquesta entrada