Decàleg franquista de Rajoy i Rivera contra els catalanoparlants

502

El popular Mariano Rajoy i el ciudadano Alberto Rivera acorden en homenatge al dictador Francisco Franco un decàleg contra el català i els catalanoparlants.

1. Rajoy i Rivera, com Franco, no potenciaran el català a Catalunya ni la seva projecció al món en igualtat de condicions que l’espanyol.

2. No hi haurà televisió (TV1, TV2, Sexta, Plus, Antena3, etcètera) i cinema en català a Catalunya en igualtat de condicions que l ‘espanyol.

3. Els catalanoparlants no seran atesos en el sistema judicial a Catalunya com són ben atesos els castellanoparlants.

4. Els catalanoparlants no podran parlar ni ser atesos en català per la policia espanyola ni pels militars a Catalunya en igualtat de condicions que els castellanoparlants.

5. El català no tindrà al Congrés i al Senat el mateix rang que té l’espanyol.

6. Els polítics espanyols no utilitzaran el català en els mítings polítics ni en les intervencions institucionals a Catalunya en igualtat de condiciones com empren l’espanyol.

7. Cap escola espanyola que ensenya l’espanyol i en espanyol no practicarà l’ensenyament del català i en català.

8. Els monolingües castellanoparlants no hauran de convertir-se en bilingües a diferència de tots els catalanoparlants bilingües que dominen català i espanyol.

9. Ningú tindrà el deure de conèixer el català i el dret a emprar-lo a Catalunya però tothom té el deure de conèixer l’espanyol i el dret a emprar-lo a Catalunya.

10. Espanya no demanarà perdó a Jordi Carbonell i a gent com ell que han estat torturats i tractats de boixos per utilitzar el català.

Comparteix aquesta entrada