L’abat de Montserrat desmenteix a La Vanguardia

427

El portaveu de l’abadia de Montserrat, Bernat Juliol, ha escrit una carta a la direcció de La Vanguardia en la que assegura que la interpretació feta al diari a unes paraules de l’abat Josep M. Soler és “una simplificació forçada, que no fa justícia al seu missatge”.

A la secció Contrapunts de www.avantguarda.cat ja es denunciava aquest fet el mateix dia 13 d’agost en l’article titulat “Francesc Granell (La Vanguardia) menteix i manipula a l’abat de Montserrat”. Granell es un col.laborador setmanal de La Vanguardia que, com altres col.laboradors d’aquest diari, es caracteritza per la seva obsessió contra el procés sobiranista català democràtic, lliure i solidari. Una obsessió que fa perdre credibilitat periodística.

El text de la carta de Montserrat enviada al diari dels Godó és aquest: “Sr. Director: Després de l’article d’ahir del Sr. Francesc Granell, i d’algunes interpretacions publicades pel seu diari a partir d’unes paraules del P. Abat Josep M. Soler sobre la situació de Catalunya, voldria precisar el contingut de l’entrevista publicada fa pocs dies pels diaris Regió 7 i Diari de Girona, i que és a la base d’aquestes interpretacions. A la pregunta sobre el moment que passa el catalanisme, el P. Abat va respondre: Veig la dificultat de sumar… Em preocupa el perill de crear una divisió dins la societat, i la solució passa pel mateix consell de Sant Benet: buscar el bé comú… Per les votacions que s’han fet, es veu que hi ha una mica més d’un cinquanta per cent en un costat i una mica menys en l’altre. Si això no se sap gestionar, veient el que ha passat en altres llocs, pot portar a una divisió… Preguntat sobre les relacions Catalunya‐Espanya, el P. Abat afirmava: La corda està més tensa que abans. La situació em preocupa perquè té conseqüències a nivell humà, de prestació de serveis socials. El missatge de Montserrat? Asseieu‐vos, parleu. La resposta és volgudament oberta, sense senyalar ni excloure ningú; quan parla de “divisió” es refereix a un “perill”, no a una realitat actual. Interpretar que les paraules del P. Abat fan referència només a una part és una simplificació forçada, que no fa justícia al seu missatge, que és el del diàleg. D. Bernat Juliol, Portaveu”

Comparteix aquesta entrada