El sacerdot gay Charamsa publica “La prima pietra”

389

El sacerdot i teòleg polonès gay Krzysztof Charamsa publica “La prima pietra” (La primera pedra) que constitueix “la meva rebel·lió contra la hipocresia de l’Església”. La revolta és feta amb llibertat de consciència, de manera responsable i en cristià.

1. Krzysztof Charamsa va néixer l’any 1972 a Gdynia (Polònia). Ha estudiat filosofia, teologia i bioètica a Polònia, Suiza i Itàlia. La seva carrera eclesiàstica al Vaticà ha estat brillant fins que va decidir sortir de l’armari.

2. ”La prima pietra” relata l’experiència de Charamsa des de que ell, essent teòleg del Sant Ofici, donés a conèixer a l’octubre del 2015 la seva relació amorosa amb un home, el català Eduard Planas, i denunciés a l’Església catòlica com una institució que des de fa segles manté una “homofòbia paranoica”. Això li va suposar perdre de seva incardinació religiosa orgànica.

3. Charamsa defensa que cal donar una resposta a aquestes qüestions problemàtiques. La resposta ha de consistir en respectar a les persones sigui quina sigui la seva condició sexual i en establir unes relacions personals basades en l’amor, i no en casuístiques legalistes.

4. Els fets d’octubre del 2015 constitueixen per Charamsa la primera pedra de la seva vida, segons pròpia confessió. La primera pedra d’una construcció es l’angular i la més important.

5. L’objectiu del sacerdot gay Krzysztof Charamsa, home de fe i d’ampla cultura teològica, es denunciar la hipocresia sexual eclesiàstica i plantejar la necessària renovació de Església catòlica que ha d’inspirar-se en l’esperit evangèlic de Jesús. L’Església del present i del futur ha d’acollir i respectar a cada persona en la seva orientació sexual. També ha d’atendre les aportacions de la ciència del segle XXI.

Comparteix aquesta entrada