In-inde-independència amb la catalano romanesa Marcela Topor

566

La catalana romanesa Marcela Topor, esposa del president Carles Puigdemont, va ser rebuda amb crits d’in-inde-indepèndència!, Visca Cataluya lliure!, Visca el president! Visca El Punt/Avui

1. Va succeir a l’Ateneu Barcelonès on cada setmana es reuneix la cinquantena de membres del Grup Cruïlla en un dinar col·loqui. Marcela Topor fou presentada per Xavi Xirgo, director de El Punt/Avui. Ella defuig els actes oficials i tot protagonisme segons en Xirgo, però fa alguna excepció com la d’aquesta trobada atenística.

2. Marcela Topor és una dona jove de convicció democràtica i amb un gran bagatge cultural. A l’arribar a Catalunya fa uns anys va descobrir un país que li era desconegut. Una Catalunya fascinant. Es va enamorar de la seva gent, de la seva manera de ser, del seus paisatge. Va voler aprendre d’immediat el català. Tota persona civilitzada vol aprendre la llengua del poble al que s’incorpora. Exerceix el periodisme. Dirixeig la revista “Catalonia today”. Un dels comensals, l’ex conseller Joan Guitart, va agrair a Marcela Topor la seva tasca en aquesta publicació que té l’objectiu d’explicar en anglès la realitat catalana al món.

3. Al dinar es va recordar que Carles Puigdemont, de jove, havia passat dies d’alguns estius a Poblet. Allà va conèixer al llavors abat Maür Esteva. Un dia d’agost del 2013 es varen retrobar  en un dinar d’amics a Girona. Esteva, ja era abat emèrit, i Puigdemont era alcalde. A la sobretaula,  l’abat va comentar: “Carles seria un bon president, no creieu?”. L’abat Esteva va morir un any després. Però la seva profecia s’ha acomplert, Dos anys i uns mesos després d’aquella trobada gironina, Carles Puigdemont es president de Catalunya. Com intuia l’abat, Puigdemont serà un gran president. De fet, ja és un gran president.

4. Marcela Topor va quedar molt contenta de l’ambient dialogant de l’Ateneu. Se li va dir que fora interessant que tornés en una altra ocasió a Cruïlla. Ella va confessar que “espero venir un altre dia i que Catalunya sigui un país independent”.

Comparteix aquesta entrada