El sobiranisme català guanya el fals debat de la banda dels 4

551

1. Els absents sobiranistes Francesc Homs (CDC) i Gabriel Rufián (ERC) són els guanyadors del fals debat televisiu de la banda dels 4 celebrat a la veïna Espanya. Llàstima que Convergència i Esquerra no vagin Junts pel Sí. La premsa espanyola (ABC, El País, El Mundo, La Razón, La Vanguardia, El Periódico i similars) ho aprofitaran per insistir que el procés sobiranista és mort. Aquests medis espanyolistes, en canvi, amaguen que el que està mort i ben enterrat és el federalisme espanyol, que mai ha existit.

2. Mariano Rajoy, Pablo Iglesias, Pedro Sánchez i Alberto Rivera –tanto monta, monta tanto- mal parlen del sobiranisme –el català, evidentment- com si fos abominable. La banda dels 4 considera que només el sobiranisme espanyol es bo perquè és espanyol i que cal defensar-lo per terra, mar, aire i sense urnes. Rajoy i Rivera parlen de la sobirania i la unitat d’Espanya amb el mateix estil emprat pel dictador Francisco Franco i el falangista José Antonio Primo de Rivera. Els altres dos també són del mateix tarannà. Sánchez pregona frívolament que Catalunya es una “singularidad”, no una nació ni tant sols és una “nacionalidad” com estableix l’avui desprestigiada Constitución española. Iglesias parla de “encajar”, ¡quina parauleta tant opressora!!, Catalunya dintre d’Espanya i afirma que un referèndum a Catalunya no és necessari.

3. Aquests disbarats demostren que els guanyadors del debat televisiu són els marginats, silenciats i absents Homs i Rufian. Ambdós defensen radicalment els drets de les persones i dels pobles. Convergència i Esquerra sostenen que una Catalunya sobirana i una Espanya sobirana tindrien una relació en pla d’igualtat que seria millor, més lliure i més solidària. Llàstima que CDC i ERC no es presentin a les eleccions del 26 de juny com Junts pel Si. Després del 26J caldrà refer Junts pel Si al Congrés per constituir un grup polític i parlamentari determinant.

Comparteix aquesta entrada