Els cupaires insulten a Mas… però no són xusma…

582

               Un membre del secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Francesc Abad, renuncia al càrrec després d’haver titllat de “xusma” a la gent de la CUP. Els qualifica així perquè els cupaires posen en dubte la validesa de l’acord amb Junts pel Sí. Jordi Sánchez, president de l’ANC, explica que la renuncia d’Abad es deu a que l’ANC treballa per la unitat del sobiranisme i defuig insults i desqualificacions. “Xusma” es el “conjunt de gent baixa, vil”.  Vil és un individu “menyspreable pels seus baixos sentiments o capteniments”. En canvi és d’una refinada sensibilitat democràtica i no es vil, segons la CUP, que el seu diputat Benet Salellas sentenciï: “Hem enviat Artur Mas a la paperera de la història”. Una paperera és una “cistella on hom llença els papers inútils”. Segons Salellas, doncs, Mas es un inútil. No importa que Artur Mas sigui l’únic president de Govern a tot el món que estigui imputat per ser demòcrata i per exercir com a tal. Mas es un paper inútil. L’insult cupaire és com l’emprat per gent com Rajoy, Fernández Díaz, Margallo, Rivera, Societat Civil Catalana. La caverna espanyolista, d’allà i d’aquí, està molt contenta amb l’actuació i els gestos cupaires. Francesc Abad, de l’ANC, dimiteix. Benet Salellas, de la CUP, no dimiteix. No tothom té la mateixa sensibilitat i exigència democràtica. 

Comparteix aquesta entrada