El Papa rebria a Arnaldo Otegi

449

          La visita d’Arnaldo Otegi al Parlament de Catalunya aixeca la protesta airada ultraespanyolista siguind’ ultracatòlics o siguin d’ultraagnòstics (PP, C’s, PSOEPSC, SCC). El líder aberzale de Sortu ja va ser rebut fa poc al Parlament europeu. El que és possible a Europa ha de ser posible a Catalunya, encara que potser de moment no ho sigui a Espanya. Otegi ha complert una condemna de sis anys per pertànyer en el passat a l’entramat polític d’ETA però ara treballa des de fa molts anys pels drets del poble basc per la via pacifica. El mateix Papa rebria a Otegi en coherència al plantejament cristià a favor del perdó i de la pau. Joan Pau II va reunir-se amb el turc Mehmet Ali Agca, el terrorista que el 13 de maig de 1981 va intentar assassinar al Papa a la Plaça de Sant Pere disparant-li quatre trets que el varen ferir greument. Ali Agca i, sobretot, Joan Pau II donaren amb la seva trobada un exemple de reconciliació al món. Però hi ha ultra catòlics com el ministre Jorge Fernández Díaz i el diguem-ne periodista Paco Marhuenda que, quan els hi convé, són molt antipapistes sobreto si es tracta de defensar la seva Espanya.

Comparteix aquesta entrada