Refugiats. Els bisbes animen a l’acció internacional de la Generalitat

418

Els bisbes de Catalunya donen suport a la ciutadania i a les institucions de Catalunya a “incidir sobre la comunitat internacional” per tal que es garanteixi l’acollida i protecció de la vida i els drets humans de tots els emigrants i refugiats.

          És a dir, la postura de l’episcopat català, malgrat el seu llenguatge més diplomàtic que profètic, és clara en la polèmica generada pel Govern espanyol sobre les competències internacionals de la Generalitat en determinats afers. En el cas de l’acollida als refugiats, apel·len a que les institucions de Catalunya incideixin sobre la comunitat internacional. Diuen en un comunicat: “També a Catalunya hem vist que són moltes les persones i organitzacions que s’han mobilitzat en iniciatives de salvament, assistència humanitària i sensibilització social. Les institucions públiques i entitats socials s’han preparat per a l’acollida i integració de refugiats al nostre país. Els bisbes donem suport i encoratgem totes aquestes accions”.

          Els bisbes ofereixen la màxima col.laboració de l’Església i recorden les actuacions solidàries que les diòcesis estan fen a través de Càritas i altres entitats catòliques.

          Com a contrast, els bisbes són crítics amb els governs estatals europeus. Així, afirmen que “Malauradament, ens dol profundament constatar que algunes polítiques desenvolupades pels governs d’Europa i l’actitud d’una part de les poblacions europees no s’estan mostrant a l’alçada de la seva obligació legal i moral de protegir i acollir tots els refugiats, la qual cosa provoca encara majors sofriments”.

          (Text publicat a www.tribunacatalana.cat)

Comparteix aquesta entrada