El periodista Puigdemont entre col·legues convidat per l’arquebisbe Omella

255

L’arquebisbe Joan Josep Omella podria convidar al periodista i president Carles Puigdemont a la festivitat de sant Francesc de Sales, patró de periodistes i comunicadors. És un suggeriment.

     La trobada periodística inclou una missa pels qui hi vulguin assistir. Els àmbits eclesial, polític i periodístic estan implicats entre si. A vegades s’ajuden, o s’interfereixen, o s’anul·len. Però els tres àmbits tenen la missió de transmere el seu missatge a la societat.

     El president Carles Puigdemont ja ha començat a ser atacat amb pseudo informacions sectàries que intenten embrutar la seva llarga, brillant, creativa i neta etapa periodística”

     Hi ha unes paraules del Papa Francesc aplicables a la gent i a les estructures de l’Església, la política i el periodisme. Parla de la comunicació al servei d’una cultura de la trobada. Francesc diu: “¿Com es pot posar la comunicació al servei d’una autèntica cultura de la trobada? Per nosaltres ¿què significa trobar una persona segons l’Evangeli? ¿És possible, malgrat els nostres límits, estar veritablement a prop els uns dels altres? Aquestes preguntes es resumeixen en la que un escriba -és a dir, un comunicador- va dirigir un dia a Jesús: ¿Qui és el meu proïsme?. La pregunta ens ajuda a entendre la comunicació en termes de proximitat. Podríem traduir-la així: ¿com es manifesta la proximitat en l’ús dels mitjans de comunicació i en el nou ambient creat per la tecnologia digital?. Descobreixo una resposta en la paràbola del bon samarità, que és també una paràbola del comunicador. Qui comunica es fa pròxim, proper”. Fins aquí les paraules del Papa.

     La societat, amb les seves diferències i discrepàncies legítimes, tindria una convivència millor i més lliure si creients i agnòstics, polítics i comunicadors tractessin als altres com a proïsme. La informació ha de ser crítica quan ha de ser crítica, i alhora ha de ser sempre respectuosa. Ara bé hi ha una informació que és falsa perquè és manipulada, sectària, destructiva, barroera.

     El president Carles Puigdemont ja ha començat a ser atacat amb pseudo informacions sectàries que intenten embrutar la seva llarga, brillant, creativa i neta etapa periodística. Puigdemont ha desmuntat els intents barroers protagonitzats per Miquel Iceta i Xavier García Albiol en el ple del Parlament. Iceta i Albiol han quedat en evidència.

     (Article publicat a www.tribunacatalana.cat

 “Tota persona te dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; això comporta el dret a no ésser inquietat per causa de les opinions” (Declaració Universal dels Drets Humans. Art 19)

“Descansa @orioldomingo que la bilis et farà mal” (Enric Juliana)

Comparteix aquesta entrada