El Papa s’equivoca en els nomenaments però el nou bisbe de Barcelona no rectifica

628

El Papa Francesc reconeix que va equivocar-se al nomenar al sacerdot espanyol Lucio Àngel Vallejo Balda com a número dos de la secretaria d’Economia de la Santa Seu, actualment detingut i jutjat al Vaticà per filtrar documents reservats. Però el nou arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, no rectifica els elogis que va fer a Vallejo Balda.

     Francesc va dir a l’hora de la Àngelus del passat 8 de novembre que robar aquests documents és “un fet trist, un delicte, un acte deplorable”. Ara, en la roda de premsa celebrada en l’avió que l’ha portat de Bangui a Roma, un periodista li ha preguntat si considerava que havia comés un error al nomenar a monsenyor Vallejo Balda, i el Papa ho ha admès: “Ha estat un error”.

     En canvi, no consta que el futur nou arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, hagi rectificat la valoració positiva que un dia va fer del seu compatriota Vallejo Balda. Omella, en una visita a Roma realitzada al febrer del 2014, va escriure als seus diocesans: “El Papa Francesc coneix Espanya, i sap on està i com és La Rioja. Estic segur de que els nostres estimats paisans -el cardenal Eduardo Martínez Somalo, Celso Morga Iruzubieta, Felipe Heredia Esteban i Lucio Angel Vallejo Balda- li han parlat de les excel·lències d’aquesta entranyable terra i de les seves gents.Tenim allà, a Roma, uns bons ambaixadors”. Un bon ambaixador!”

     A més a més, Omella deixarà la diòcesi de Calahorra-La Calzada-Logronyo per anar a la capital de Catalunyael proper 26 de desembre amb una denúncia sobre les seves espatlles per mantenir simbologia franquista a la catedral logronyesa de la Redonda. A Omella se’l descriu com a un bisbe de perfil social i no polític, però retirar o mantenir la simbologia franquista sigui en una catedral o no és una postura inevitablement política. Rectificar és de savis, de bona persona i de bon cristià.

Comparteix aquesta entrada