L’arquebisbe de Tànger desemmascara a Fernández Díaz

580

El franciscà Santiago Agrelo, arquebisbe de Tanger, diòcesi que inclou Ceuta i Melilla, desemmascara el Govern espanyol i al ministre d’Interior, Jorge Fernàndez Díaz, per la seva actuació contra els immigrants més vulnerables.

     El bisbe Agrelo ha explicat la seva experiència solidaria a “Cristianisme i Justicia” a Barcelona. El ministre franquista prefereix altres fòrums. El pamflet “La Razón” amb el seu director servil Francisco Marhuenda. L’encorbatat, minoritari i espanyolitzat “Círculo Ecuestre”. El “Puente Aéreo” on hi participen individus com Florentino Pérez i Rodrigo Rato. La faraònica caverna del “Valle de los Caidos”.

     Fernández Díaz acusa al sobiranisme català democràtic i pacífic de posar fronteres, però ell és un dels principals responsables d’imposar fronteres inhumanes al sud de la península. Aquest ministre apel.la a la convivència, però intenta desprestigiar a “Nous catalans”, una fundació que actua a favor de la integració dels emigrants a Catalunya. Fernández Díaz es presenta com a catòlic però mols cristians estan a les antípodes del seu nacional catolicisme i, al contrari, estan d’acord amb el bisbe de Tànger que afirma que “un ministre catòlic no pot deixar l’Evangeli a la porta del Consell de Ministres”. El ministre justifica la intervenció de les finances de la Generalitat mentre el Govern espanyol malgasta milions d’euros en el franquista “Valle de los Caidos” i aixecant fronteres entre Espanya i el Marroc.

     L’arquebisbe Santiago Agrelo, ple de l’esperit de l’Evangeli, afirma que “lluita per la causa dels nostres germans migrants”. Vol donar “testimoni de la violència que en unes fronteres concretes es fa als pobres que son considerats i condemnats com irregulars, clandestins, il·legals, delinqüents”. Confessa: “La meva reflexió busca il·luminar des de la fe el drama de la frontera entre Espanya i el Marroc. ¿Què podem fer com a cristians en presència d’unes fronteres dissenyades perquè els pobres hi quedin atrapats, mutilats o morts?

   

 L’arquebisbe descriu com són les tanques de Ceuta i Melilla aixecades per les autoritats espanyoles. Filats de sis metres d’altura, amb fulles d’afaitar, cables de detecció tridimensional, càmeres de vigilància, sensors de so, de moviment i tèrmics, aspersors de gas lacrimògens. I l’arquebisbe denuncia amb la força d’un profeta bíblic: “El que és sorprenent i escandalós d’aquest dispendi en recursos tècnics i humans és que no està orientat a l’encontre sinó al rebuig; no està orientat a l’hospitalitat, sinó a la crueltat; no està orientat a la solidaritat, sinó a la xenofòbia; no està orientat a la compassió, sinó a la repressió”.

     Jorge Fernández Diáz escolta la veueta lúgubre de l’enterrat al “Valle de los Caídos” i és fa el sord a la veu humana i cristiana de l’arquebisbe de Tànger.

     (Article publicat a www.tribunacatalana.cat)

   

Comparteix aquesta entrada