Omella (¡bisbe de Barcelona!), el cardenal Bertone (premiat per “La Vanguardia”) i el sacerdot espanyol detingut al Vaticà

260

          Juan José Omella, pràcticament nou bisbe de Barcelona gràcies a les fortes pressions del Govern espanyol, i el cardenal Tarcisio Bertone, premiat per “La Vanguardia”, tenen algun tipus de relació amb l’afer del sacerdot espanyol Lucio Angel Vallejo Balda detingut al Vaticà

          Vallejo Balda, número dos de la Secretaria d’Economia de la Santa Seu, es acusat pel Promotor de Justicia (fiscal) de divulgar documents confidencials. També es membre de la Sociedad de la Santa Cruz, organització vinculada a l’Opus Dei.

          Aquest sacerdot va ser recomanat al Vaticà pel cardenal Antonio Maria Rouco. El bisbe Omella, bon amic de Rouco i Vallejo, també avala al segon eclesiàstic. Omella, com bisbe de la Calahorra y la Calzada-Logronyo, va realitzar al febrer del 2014 la visita que tots els bisbes fan cada cinc anys a Roma per reunir-se amb el Papa. El bisbe espanyol va aprofitar l’ocasió per avalar al seu compatriota. Escrigué als seus diocesans: “El Papa Francesc coneix Espanya, i sap on està i com és La Rioja. Estic segur de que els nostres estimats paisans -el cardenal Eduardo Martínez Somalo, Celso Morga iruzubieta, Felipe Heredia Esteban i Lucio Angel Vallejo Balda- li han parlat de les excel·lències d’aquesta entranyable terra i de les seves gents, Tenim allà, a Roma, uns bons ambaixadors”.

          Un dels esquitxats per aquestes filtracions és el cardenal Tarcisio Bertone, secretari d’estat amb Benet XVI. Bertone hauria desviat diners destinats a un hospital per a nens de Roma per finançar les obres del seu luxós apartament després de la seva jubilació. Bertone va rebre el 25 de setembre del 2012 de mans del llavors rei Juan Carlos el “IV Premio Internacional Conde de Barcelona” que otorga la fundació del mateix nom vinculat al Grupo Godó

          ¿Retirarà ara “La Vanguardia” el premi concedit a Bertone? ¿Continuarà avalant Omella al seu compatriota Vallejo Balda? ¿Es conscient el bon Papa Francesc, assetjat per la caverna eclesiàstica, que pot cometre errors greus en els nomenaments episcopals que afecten a Catalunya si es deixa pressionar i enganyar pel govern espanyol?

          (Article publicat a www.tribunacatalana.cat)

Comparteix aquesta entrada