avantguarda.cat: crítica i alternativa al desordre establert

641

1. avantguarda.cat es el nom nou de la web in saecula saeculorum per adaptar-se a la varietat creixent dels seus continguts. www.avantguarda.cat pretén ser crítica i alternativa al desordre establert, segons terminologia del cristià compromès Emmanuel Mounier (1905/1950). Desordre establert és l’ordre social, cultural, econòmic, polític, mediàtic, eclesiàstic que atempta contra la llibertat, la solidaritat i els drets de les persones i dels pobles.

2. avantguarda.cat continua definint-se com temps i espai oberts a episodis cívics, qüestions diverses de la condició humana i d’experiència cristiana. Proposa viure i conviure en les perifèries existencials, en paraules del Papa Francesc

3. avantguarda.cat és compromet a favor de la sobirania de Catalunya i de tots els pobles del món.

4. avantguarda.cat té la convicció de que Catalunya tindrà amb Espanya, Europa i tots els pobles una relació més lliure i més solidària si es sobirana com ho són Espanya i les nacions sobiranes al segle XXI.

5. avantguarda.cat es una opció alternativa a l’estil, la informació i l’opinió de mitjans de nom similar o no.

6. avantguarda.cat comparteix humilment amb altres mitjans digitals la voluntat de trencar el monopoli dels mitjans de comunicació poderosos.

7. avanguarda.cat té quatre seccions. In saecula saeculorum. Debats en xarxa. Mass media / Política. Calaix de textos.

8. avanguarda.cat vol ser serenament crítica i accepta ser criticada.

9. avantguarda.cat vol ser lliure. “Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió. Això comporta el dret a no ésser inquietat per causa de les opinions” (Declaració Universal dels Drets Humans, Article 19)

10. avantguarda.cat rebutja l’insult i el menyspreu. “Descansa @orioldomingo que la bilis et farà mal” (Tuït d’Enric Juliana)

www.orioldomingo.cat

Comparteix aquesta entrada