El president Mas amb suport del Papa davant la justícia espanyola

579

1. El president Artur Mas, la consellera Irene Rigau i l’ex vicepresidenta Joana Ortega compten amb unes paraules del Papa Francesc aplicables a la seva situació política. També aplicables a la seva compareixença davant la justícia espanyola.

2. Artur Mas és l’únic president democràtic del món que esta imputat per haver posat les urnes al carrer per tal de fer una consulta ciutadana. La paradoxa escandalosa és que els massa media fan sondejos d’opinió però el Govern democràtic d’una nació es perseguit per fer-ho. Fet incomprensible a l’Europa democràtica. Els tres imputats argumenten que la seva actuació és implacable políticament i legalment. Prestigiosos advocats, jutges i fiscals ho avalen. No així el Govern espanyol i la seva fiscalia general de l’estat. I és que aquest Govern i aquesta fiscalia no tenen prestigi polític ni jurídic.

3. Els tres imputats actuen d’acord amb la seva consciència democràtica, que està a les antípodes dels seus acusadors hereus del franquisme. A Mas, Rigau i Ortega –de fe o de cultura catòlica- son aplicables unes paraules del Papa Francesc sobre la consciència.

4. Francesc fou preguntat sobre les lleis, la seva aplicació pels funcionaris governatius i l’objecció de consciència . Va ser una conversa amb periodistes a l’avió que el portava a Roma des de Cuba i Estats Units. Aquesta és la resposta del Papa: “L’objecció de consciència és un dret, i és un dret humà. Si algú no permet que s’exergeixi l’objecció de consciència està negant un dret humà. L’objecció de consciència ha de formar part de tota estructura judicial perquè és un dret humà. Això inclou també als funcionaris governatius. El funcionari de govern posseeix aquest dret, dret humà, perquè és una persona humana”.

5. ¡Què trist que hi hagi periodistes que fan conyeta sobre l’actuació d’Artur Mas i sobre el fet que la seva compareixença judicial coincideixi amb el 75 aniversari de l’assassinat de Lluís Companys, l’únic president al món afusellat per ser president del seu país. Rafael Jorba: “El president va esgrimir l’astúcia per impulsar una consulta pel mètode Juan Palomo, yo me lo guiso yo me lo como”. Joaquín Luna: “Estic content que el dia 15 d’octubre -declaració d’Artur Mas- m’agafi fora de Catalunya, com ja em va passar amb la Diada”. José Antonio Zarzalejos: “Convocar els ciutadans al carrer per acompanyar els imputats en el seu passeig fins a la seu del Tribunal és d’una manifesta irresponsabilitat política i suposa una coacció a la justícia, impròpia en una societat democràtica”. ¡Què trist que sobiranistes espanyols que perden al carrer i a les urnes mostrin aquest menyspreu!

Comparteix aquesta entrada