Joc brut i transgressions a l’ètica política i electoral

641

Durant la campanya electoral s’ha transgredit l’ètica política en nombroses declaracions i accions. S’ha practicat el joc brut.

-Forta ofensiva espanyola per liquidar el sobiranisme i el president Mas: PP, PSOE, Ciudadanos, Podemos, Tribunal Constitucional, tribunals, caverna mediàtica, etcètera. L’ofensiva espanyolista pressiona a la CUP perquè executi a Catalunya aquesta liquidació de Mas

-Cinematogràfic escorcoll polític, policial i judicial a les seus de Catdem i Convergència al començar la campanya. Voluntat de manipulació electoral.

-Campanya de por, mentides, amenaces i insults impulsades pel Govern i aparells estatals d’Espanya. Han dit: la Catalunya sobirana quedarà fora d’Europa, bancs i empreses marxaran, hi haurà corralito, els pensionistes no cobraran, l’atur s’incrementarà. Després, aquesta campanya es desmunta. Rajoy fa el ridícul quan se li pregunta sobre les nacionalitats catalana i espanyola i la ciutadania europea, el comissari del Banc d’Espanya rectifica les seves primeres declaracions sobre el corralito, les institucions de la Unió Europea reconeixen que el govern espanyol ha utilitzat un document fals.

-Felipe González compara el sobiranisme català amb el nazisme i el feixisme. S’oblida del franquisme espanyol. Diu que Catalunya és una nació i l‘endemà se’n desdiu.

-El cardenal Antonio Cañizares fa una declaració política en que, un cop més, afirma que la unitat d’Espanya es un be moral de manera que no estar-hi d’acord és immoral. Cañizares contradiu la Doctrina Social de l’Església, la postura de l’episcopat català i els discursos pronunciats pel Papa Francesc en les seves visites a nacions llatinoamericanes que un dia es van independitzar d’Espanya.

-JosepAntoni Duran Lleida i Ramon Espadaler passaran a la història per haver enfonsat Unió Democràtica obtenint uns vots que només serveixen per impedir una més clara victòria sobiranista.

-PSC i la Unió de Duran participen en actes de l’ultradretana Societat Civil Catalana que tenen un president, Josep Ramon Bosch, que ha tingut que dimitir per les diligències judicials obertes per l’afer d’una intensa activitat d’amenaces contra personalitats independentistes.

-La maquinació de l’estat espanyol per impedir el vot per correu atempta contra un dels drets essencials de la democràcia com es el de votar

-La caverna mediàtica tergiversa la realitat. No reconeixen que el sobiranisme ha guanyat les eleccions en escons i vots. El SI (JxS i CUP) ha obtingut la majoria absoluta parlamentaria amb 72 escons i el 47,8% dels vots. El NO (C’s, PP, PSC) es queda amb 52 escons i el 41,6% dels vots. El NS/NC (CSQEP) té 11 escons i el 10,6% dels vots.

-Rajoy, Iglesias, Sánchez, Rivera, el rei son tan demòcrates, dialogants i ben educats que no han felicitat a Junts pel Si per la seva gran victòria electoral.

-José Maria Aznar, que va contribuir a una guerra amb la seva mentida sobre les armes de destrucció massiva, no esta imputat. En canvi esta imputat el president Artur Mas per actuar com a demòcrata i posar les urnes al carrer. Espanya va afusellar el 15 d’octubre de 1940 al president Lluis Companys. Ara vol afusellar políticament al president de Catalunya aquest 15 d’octubre.

(Article publicat a www.tribunacatalana.cat)

Comparteix aquesta entrada