L’Evangeli allibera al malfactor Artur Mas

648

Irene Rigau, Joana Ortega i, el mes significatiu políticament i internacionalment, el president Artur Mas son cridats al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, com imputats per haver posat les urnes per consultar al poble transgredint, diuen, la llei. Els tres i tots els que ens sentim imputats podem submergir-nos, com cristians de fe o de cultura, en el missatge evangèlic per viure aquesta situació amb serenitat i llibertat. L’Evangeli allibera als malfactors Mas, Rigau i Ortega.

1. L’evangelista Marc explica: “Jesús diu als fariseus: El dissabte ha estat fet per a l’home, i no l’home per al dissabte” (Mc 2, 27) Es a dir, lleis i constitucions estan al servei del poble, de la democràcia i de la llibertat. No al revés

2. Pau afirma en la mateixa línia: ”Hem estat deslligats de la llei i hem mort a allò que ens tenia presoners. Ara servim Déu d’acord amb el camí nou de l’esperit i no segons la lletra envellida de la Llei” (Romans 7, 6)

3. Però l’aparell estatal español es nega a dialogar i porta a Mas, Rigau i Ortega als tribunals com malfactors. Aquí és aplicable una pregunta de Pau. “¿Com es possible que entre vosaltres hi hagi algú que, quan té un plet contra un altre, gosi recórrer a un tribunal pagà i no als membres del poble sant?” (1 Corintis 6, 1)

4. Els imputats haurien d’animar-se amb el que diu Pau. “Ens tenen per impostors, però diem la veritat. Ens ignoren, però de fet som coneguts. Ens tenen per moribunds, però encara vivim. Ens apallissen, però no ens executen. Ens veuen entristits, però empre estem contents.  Sembla que no tenim res, però som amos de tot” (2 Corintis 6, 8-10)

5. Val la pena que ens fem nostres unes paraules que l’evangeli de Mateu posa en boca de Jesús de Natzaret: “Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultaran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calumnies. Alegreu-vos-en i celebreu-ho, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. També així van perseguir els profetes que us han precedit” (Mateu 5, 3-12). “Feliços dels qui tenen fam i set de ser justos, perquè seran saciats. Feliços els perseguits pel fet de ser justos, perquè d’ells és el Regne del cel (Mateu 5,6, 10)

6. La persecució política, mediàtica i judicial contra els drets de les persones i dels pobles no apagaran la voluntat de llibertat i de sobirania de Mas, Rigau, Ortega i milions de conciutadans. L’apostol Pere escriu: “Nosaltres, tal com ell, Jesús, ens ha promès, esperem un cel nou i una terra nova, on regnarà la justícia” (2Pere 3, 13)

7. Tots els imputats judicialment i políticament podem donar un pas més segons l’esperit cristià. Aplicar les paraules de Jesús segons l’evangelista Mateu. “Ja sabeu que es va dir: estima els altres, però detesta els enemics. Doncs jo us dic: estimeu els vostres enemics, pregueu pels qui us persegueixen. Així sereu fills dels vostre Pare del cel, que fa sortir el sol sobre bons i dolents i fa ploure sobre justos i injustos” (Mateu 5,43-46). Un poble, Catalunya, que faci realitat aquest plantejament serà plenament lliure i sobirà.

Comparteix aquesta entrada