L’emissora episcopal espanyola insulta als bisbes catalans per la qüestió sobiranista

800

1. La cadena radiofònica de la Conferencia Episcopal Espanyola, COPE, menysprea a l’episcopat català a causa del sobiranisme. Radiofonistes com Carlos Herrera i Ángel Expósito destaquen pels seus insults als milers i milers de catalans partidaris del sobiranisme. Milers d’aquests catalans són catòlics que opten pel sobiranisme per decisió política que, a més, està avalada per la Doctrina Social de l’Església com els bisbes catalans ho deixen ben clar .

2. Un dels punts claus de la darrera declaració episcopal catalana (07/09/15) afirma: “No correspon a l’Església proposar una opció concreta, però sí que defensem la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles”. El sobiranisme és una d’aquestes opcions moralment legítimes.

3. Herrera i Expósito insulten sistemàticament als sobiranistes catalans. Per tant, menyspreen als bisbes catalans que defensen la legitimitat del sobiranisme. La COPE n’és còmplice. La responsabilitat màxima recau sobre el cardenal Ricardo Blázquez, president de la Conferencia Episcopal Española. Blázquez és considerat un moderat, però en aquestes qüestions recorda al seu predecessor, l’ultra conservador cardenal Antonio Maria Rouco. El cardenal Blázquez ha de saber que aquí no està en joc la llibertat d’expressió. Està en joc que la COPE actuï segons els seus principis d’ètica periodística que, en teoria, es basen en el respecte i la caritat cristiana.

4. El cardenal Blázquez ha de saber que molts catalans catòlics ja no posaran la creueta a favor de l’Església catòlica en la declaració de renda a menys que es compleixin dues condicions. La primera és que Herrera i Expósito demanin perdó pels insults i el menyspreu, i rectifiquin. La segona es que la cúpula episcopal espanyola doni suport a la declaració de l’episcopat català del 7 de setembre. Les dues condicions han de complir-se d’immediat per no embrutar la campanya electoral a Catalunya.

5. Blázquez té la responsabilitat d’explicar als seus companys bisbes, als catòlics espanyols, als Herrera i Expósito que han de respectar als catalans que volen una Catalunya sobirana de la mateixa manera que els espanyols que defensen una Espanya sobirana són respectables. Blázquez ha de conèixer un argument sobiranista. El sobiranisme no trenca res ni va contra ningú. Catalunya tindrà amb Espanya, Europa i tots els pobles del món una relació més lliure i solidària si Catalunya és sobirana com ho són les nacions sobiranes al segle XXI.

Comparteix aquesta entrada