Sor Genoveva trenca els esquemes de Fernández Díaz y del cronista San Agustín

577

1. Sor Genoveva Masip (1923-2015), una dona lliurada tota la vida i sense prejudicis als més marginats, trenca els estereotips del ministre Jorge Fenández Díaz i del cronista Arturo San Agustín.

2. El funeral per sor Genoveva s’ha celebrat a la basílica de Santa Maria del Mar plena de gent. El cronista de “La Vanguardia” menciona alguns assistents com Fernàndez Díaz. D’ell escriu que diuen que era amic de la monja difunta. El que no diu es que en situacions repressives com les viscudes a Melilla, sor Genoveva estava i estaria avui amb els immigrants i no amb el ministre responsable de les forces policials.

3. Sor Genoveva trenca un altre estereotip de Fernández Díaz que pregona que el procés sobiranista català, democràtic i pacífic, trenca la convivència a Catalunya. El funeral per sor Genoveva demostra que això és mentida. Fernàndez Díaz, Neus Munté (vicepresidenta, consellera de Benestar Social i Família i portaveu del Govern català) i l’alcaldessa Ada Colau, que representen posicions polítiques tan diferents, varen seure al mateix banc sense mossegar-se.

4. San Agustín és un bon cronista que te, com tothom, uns prejudicis que distorsionen les seves cròniques. Forma part dels que es consideren cosmopolites apàtrides, que acostumen a ser sobiranistes espanyols que menyspreen el sobiranisme català. Així San Agustín no cita, o no vol citar, en la seva crònica que la vicepresidenta Munté estava entre els reunits a Santa Maria del Mar. Munté, sobiranista catalana, estava al mateix banc que Fernández Diaz, sobiranista espanyol, i Colau, que accepta el dret a decidir.

5. San Agustín acaba així la seva crònica: “Crec que si el Papa Francesc visqués a Barcelona hauria estat present al funeral per Genoveva Masip. Per això no entenc l’absència en l’acte del cardenal Lluís Martínez Sistach”. Bé, si el Papa hagués anat al funeral hauria saludat a la vicepresidenta Neus Munté que el cronista ignora. I si Martínez Sistach no hi va assistir es degut al fet que el cardenal estava aquells dies a Bordeus en unes jornades de convivència que fa cada any amb els sacerdots de l’arxidiòcesi ordenats en els darrers sis anys, Tampoc hi era mossèn Salvador Pié, rector de Santa Maria del Mar. Salvador Pié es trobava a Llatinoamèrica on el Papa hi havia estat pocs dies abans.

Comparteix aquesta entrada