L’exclaustrada Forcades perd l’oremus, d’engany en engany

963

1. La monja exclaustrada Teresa Forcades perd l’oremus, d’engany en engany. El seu monestir de Sant Benet de Montserrat, que estrena abadessa, la jove M. del Mar Albajar Viñas, respira amb més tranquil·litat. Forcades va dir: “No demanaré l’exclaustració fins que Mas hagi convocat les eleccions”. Les eleccions del 27S encara no estan convocades però ella ja està exclaustrada i actua com a tal. Primer engany.

2. Forcades va dir que no és presentaria a les eleccions. Així consta explícitament en el manifest del Procés Constituent: “Cap de les dues persones (Arcadi Oliveres i Teresa Forcades) que presentem aquest manifest no pensem concórrer a les eleccions”. Malgrat tot, ella prescindeix del seu manifest, es presenta a les eleccions i, fins i tot, vol encapçalar la candidatura. Segon engany.

3. Forcades ha estat escollida candidata del Procés Constituent per 366 vots en una assemblea en que han participat 575 afiliats d’un moviment que oficialment te 47.496 adherits . Ser escollit per 366 vots de entre 47.496 és un fracàs i va contra la filosofia de ser escollit des de les bases i no ser fruit de moviments de despatx. Tercer engany.

4. Forcades busca una confluència amb Podemos. Aquest moviment espanyolista té de candidat a Albano Dante Fachin (quin cognom!). La monja exclaustrada diu: “Confio en Albano Dante perquè està d’acord a fer un procés català no subordinat a cap altra voluntat dels catalans”. Però Fachin diu una altra cosa: “Cal foragitar CiU del Govern i iniciar un procés constituent que no tingui com objectiu la independència. Seria un error que des de Catalunya es giri l’esquena a l’enorme onada de canvi que és dona a la resta d’Espanya”. Quart engany.

5. Fachin sosté que “no hi ha cap canvi possible si depèn de CiU, perquè l’única sobirania que defensa és la de l’Ibex-35”. Coincideix amb Forcades: “La independència s’ha de fer sense CiU”. Fachin i Forcades no volen una Catalunya sobirana amb CiU (la força més votada en les recents municipals) ni amb les entitats financeres catalanes perquè prefereixen l’Espanya sobirana una amb PP, Ciudadanos, BBVA, Banc Popular i Banc d’Espanya. Cinquè engany.

6. Forcades ha estat replicada. Lluís Llach: “¿La independència s’ha de fer sense CiU?. Valga’m déu nostre senyor. ¿Els deixem cremant en els inferns neoliberals? Ai déus”. Jofre Llombart: “¿Us imagineu què se li diria a CiU si digués que la independència s’ha de fer sense Forcades”?. Agustí Colomines: “Doncs diguem les coses pel seu nom: la independència l’aconseguirem derrotant Forcades i els altres extremistes”.

Comparteix aquesta entrada