L’integrista espanyol Fernández Diaz contra el pacifista català Àngel Colom

684

1. El catòlic integrista espanyol Jorge Fernández Díaz, ministre de l’Interior, fa declaracions contra la Fundació Nous Catalans, que treballa per la incorporació cívica, cultural i social dels immigrants, inclosos els musulmans, a Catalunya. Una Catalunya en procés sobiranista democràtic i pacífic. Aquesta és la causa per la qual el Govern espanyol i el seu ministre d’Interior practiquen el joc brut de barrejar procés sobiranista i jihaidisme.

2. Nous Catalans està presidida per Àngel Colom. Aquest és reconegut com una persona de llarga trajectòria pacifista i que sempre s’ha oposat a la violència. També a la violència difamatòria utilitzada impunement en àmbits polítics i mediàtics. Colom té com a mestres a Jesús de Natzaret, Francesc d’Assis, Gandhi, Martin Luther King. Personatges pacificadors que han estat menystinguts o víctimes de la violència per part de les autoritats i del sistema establert en les seves èpoques respectives.

3. La postura de Colom sintonitza amb la teoria i la pràctica del Papa Francesc. En una recepció al Cos Diplomàtic acreditat a la Santa Seu, Francesc va dir: “No és poden viure autèntiques relacions amb Déu ignorant als altres. Per això és important intensificar el diàleg entre les diverses religions, en primer lloc amb l’islam. Vaig apreciar molt la presència de tantes autoritats civils i religioses del món islàmic durant la missa d’inici del meu ministeri. Vull recalcar una vegada més la gran importància del diàleg”.

4. En el seu viatge a Turquia, Francesc va dir: “He parlat amb les autoritats sobre la violència. És precisament l’oblit de Déu, i no la seva glorificació, el que genera violència. He estat amb un grup de cristians i musulmans que tenen el compromís de mantenir un diàleg fraternal. Insisteixo en la importància de que cristians i musulmans es comprometin junts per la solidaritat, la pau i la justícia”.

5. Colom i Nous Catalans es mouen en aquesta línia del diàleg fraternal amb la immigració llatina, marroquina, asiàtica, africana, europea, musulmana. La tasca té riscos. Totes les tasques comporten riscos. Pot haver-hi un jihadista entre els bons musulmans. Pot haver-hi un espia ultra entre els bons europeus. Pot haver-hi un corrupte entre els bons polítics que tracta un periodista. Pot haver-hi un periodista venut a interessos foscos entre els bons periodistes. Pot haver-hi un policia que elabora informes falsos entre els bons policies i que el ministre d’Interior digui que no en sap res. Pot haver-hi un traïdor, Judes, entre els bons col·laboradors que va escollir Jesús de Natzaret.

Comparteix aquesta entrada