Un bisbe social a Barcelona

465

          L’arxidiòcesi de Barcelona compta amb un bisbe social. És Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar des del 21 de març del 2009. Aquesta dimensió social és una de les característiques més valorades pel Papa Francesc. Des d’abans que Jorge Mario Bergoglio fos elegit Papa i per encàrrec del Pontifici Consell Justícia i Pau, Taltavull es l’autor de les homilies dominicals dels tres cicles litúrgics que han estat elaborades tenint la Doctrina Social de l’Església com a punt de referència.

          Des de l’any 2009 abans mencionat i durant aquests darrers sis anys, Sebastià Taltavull ha acumulat de manera efectiva un coneixement de la complexa societat barcelonina i catalana i també una excel•lent experiència pràctica. Ho ha fet a través del seu contacte diari amb els sacerdots, amb les seves visites a les parròquies, amb els seus escrits al setmanari “Catalunya cristiana” i com membre destacat del Grup Centesimus Annus de Barcelona que té l’objectiu d’analitzar i aplicar la Doctrina Social de l’Església.
          L’opinió generalitzada entre els sacerdots i els laics de l’arxidiòcesi de Barcelona és que Sebastià Taltavull és el bisbe que més se sembla a la figura episcopal que dibuixa Francesc i que també més se sembla com pastor i i en preparació intel•lectual a la figura de l’anterior bisbe auxiliar de Barcelona, Joan Carrera (1930-2008), tant estimat en els àmbits eclesial, humanistes i políticament compromesos.
          (Post publicat a www.tribuna.cat)

Comparteix aquesta entrada