Catòlics catalans demanen al Papa un bisbe del poble

623

Catòlics catalans, entre laics i religiosos, han fet arribar al papa Francesc la seva petició de que el futur arquebisbe de l’arxidiòcesi de Barcelona sigui un bisbe del poble.

Aquesta petició s’ha gestionat al marge de la Conferència Episcopal Espanyola. És lògic que s’hagi fet al marge perquè el catolicisme espanyol no comprèn al catolicisme català, i ambdós tenen un estil i uns interessos diferents.

L’actual direcció de la Conferència Episcopal, encara que sigui més moderada i dialogant que l’anterior liderada per Antonio Maria Rouco, també vol que el successor del cardenal Lluís Martínez Sistach a Barcelona sigui un bisbe espanyol i espanyolista. Així ho ha denunciat el periodista Oriol Domingo comentant les cròniques del sacerdot i periodista Juan Rubio que, des de La Vanguardia, avala el nomenament de Juan José Omella. Aquest bisbe, com titular de la diòcesi de Barbastre-Montsó, ha estat bel•ligerant a l’hora de reclamar a Lleida les obres d’art sacre com ho ha recordat la periodista Mireia Rourea a El Punt Avui.

La petició al Papa de que el futur arquebisbe de Barcelona sigui un bisbe del poble coincideix i sintonitza amb el llibre “Joan Carreras, un bisbe del poble”, escrit per Joaquim Ferrer i Francesc Teruel i que s’acaba de presentar. En altres paraules, Josep Maria Carbonell (degà de la facultat de Comunicació Blanquerna i president del patronat de la fundació Joan Maragall) afirma: “A Catalunya tenim alguns bisbes que responen al perfil que necessita Barcelona. No cal anar a cercar-lo terres enllà”.

(Text publicat a www.tribuna.cat)

Comparteix aquesta entrada