9N. Jo confesso sense por

501

1. Jo confesso al Govern espanyol, al seu Tribunal Constitucional, a la seva Fiscalia, a la seva caverna mediàtica i al seu aparell estatal que també vaig participar en el 9N2014. Vaig votar si/si, i que ara ho tornaria a fer.

2. Confesso que sóc català del món, que com persona i com a poble som i volem ser més demòcrates, més lliures, més solidaris, més respectuosos amb tothom. Més sobirans.

3. Confesso que Catalunya és una nació. No és una peça que s’ha d’encaixar en una altra, ni un fet diferencial, i que no hi ha federalisme si prèviament no hi ha sobirania.

4. Confesso que parlar de Catalunya sobirana i de Catalunya estat respon més a la realitat i és més didàctic que parlar de regionalisme, de nacionalisme, d’independentisme.

5. Confesso la convicció raonable i cordial que una relació entre una Espanya sobirana i una Catalunya sobirana seria millor per la llibertat i la solidaritat entre ambdós pobles o nacions i per la seva gent vingui d’on vingui, parli com parli, pensi com pensi.

6. Confesso que l’afer català i la relació entre Espanya i Catalunya és resolen amb més democràcia. No amb amenaces, ni amb querelles, ni amb menyspreu, ni amb l’ús de cap tipus de força.

7. Confesso que el sobiranisme català s’ha d’explicar una i altra vegada en les perifèries de la pròpia Catalunya i en les instàncies internacionals.

8. Confesso que el cristià no converteix a cap Cèsar, sigui d’Espanya o de Catalunya, en un déu perquè la idolatria perverteix la condició humana.

9. Confesso que el cristià estima la seva pàtria o comunitat nacional, sigui espanyola o catalana, respecta als altres, i té una obertura al món, especialment a les perifèries de tot tipus de marginació.

10. Confesso que el cristià creu que la llei, inclosa la constitució, estar al servei de les persones, i no les persones al servei de la llei.

11. Confesso que el cristià sap que tota opció política és legítima, inclosa la sobirania, si es propugna de manera pacífica i democràtica.

12. Jo confesso sense por perquè crec en les paraules de Jesús: “No tingueu por dels qui maten el cos però no poden matar l’ànima” (Mateu 10, 28)

Fotografia de Josep Tomàs

Comparteix aquesta entrada