Contrapunts. Pau i guerra

475

“Feliços els qui treballen per la pau, perquè seran anomenats fills de Déu” (Mateu, 5, 9). “No us penseu que hagi vingut a portar la pau a la terra. No he vingut a portar la pau, sinó l’espasa” (Mateu 10, 34). Dues afirmacions diferents de Jesús sobre una mateixa qüestió. Aquestes propostes evangèliques ¿Propicien el relativisme? ¿Trenquen el dogmatisme? ¿Són contradictòries? ¿Complementàries? Aquestes consideracions és donen en els més diversos afers de la condició humana i en els seus àmbits cívic, religiós i eclesial. Aquest és el plantejament de “Contrapunts”, nova secció a “Foc Nou”. Contrapunt: “Art de sobreposar en la polifonia dues o més melodies independents” (Diccionari de la llengua catalana. Institut d’Estudis Catalans)

(De l’article “Pau i guerra”, de la nova secció “Contrapunts” de la revista “Foc nou”)

Comparteix aquesta entrada