Una abraçada diabòlica de PSOE, PP i VOX faria president a Illa

ABRAÇADA DIABÒLICA de PSOE (42 diputats) amb PP (15) i VOX (11) donaria els 68 escons necessaris per tal que Salvador Illa fos president de la Generalitat. Una altre hipòtesi és que PSOE (42) pacti amb Comuns (6) que seria insuficient perquè només donaria un total de 48 escons. En ambdós casos un Govern Illa seria dèbil, contradictori i condemnat al fracàs. Cal tenir en compte que Junts (35) i una ERC (20) en profunda crisi descarten qualsevol acord amb Illa. També és lògic pensar que Comuns no pot donar suport a un tripartit PSOE / PP / VOX. “Diabòlica: granment perniciós” (Diccionari de la llengua catalana).

2.- L’ESPANYOLISTA ALEJO VIDAL-QUADRAS, de fet, insta a PP i VOX a votar a Illa com president de la Generalitat quan el Parlament de Catalunya hagi de decidir entre el candidat del PSOE o el candidat Carles Puigdemont (Junts). Vidal-Quadras s’ha mogut en els àmbits ultres del PP i després de VOX del que en va ser un dels fundadors.

3.- ELS SOCIALISTES exigeixen a Puigdemont que tingui “sentit de la realitat”. La realitat és, però, que Illa ha de deixar clar si accepta els 15 vots del PP i els 11 de VOX per fer-se amb la presidència de la Generalitat. Al cap i a la fi, la proposta de Vidal-Quadras és lògica. Primer, perquè es la mateixa formula emprada a l’Ajuntament de Barcelona per tal que Jaume Collboni (PSOE) fos alcalde gràcies al suport  del PP. I segon, els partit PSOE, PP i VOX comparteixen la mateixa postura espanyolista, que en diuen constitucionalista, i estan en contra dels drets i les llibertats nacionals de Catalunya, inclòs el d’auto determinació.

4.- Alhora  Moncloa vol donar un cop de mà a un  Illa que no veu les coses clares. Però la Moncloa espanyola no és ningú per donar per mort el procés democràtic i pacífic d’independència de Catalunya. Els independentistes o sobiranistes, també els que ara no han votat, estan ben vius i no seran enterrats per ningú, ni pel PP, ni per VOX, ni pel PSOE d’Illa, dedicat a enterrar el republicanisme i el federalisme, i amb voluntat de combatre el dret d’autodeterminació. Dret defensat, per exemple, pel president Carles Puigdemont, exiliat a Europa… com ho va ser el president Josep Tarradellas. Moncloa no es ningú malgrat intenti posar un illasubmari espanyolista al Palau de la Generalitat.

5.-  PER TOT AIXÒ ES LOGIC QUE PUIGDEMONT hagi decidit presentar la seva candidatura a la presidència de la Generalitat per liderar un Govern amb les forces independentistes.