Illa neguitejat per l’ombra de Puigdemont des de Poblet a l’exili de Saint-Martin-le-Beau

370

AUTONOMIA O NACIÓ. L’espanyol Salvador Illa (PSOE) reuneix el seu Govern autonòmic a Poblet. Intenta contraposar el suposat tarradellisme i autonomisme del monestir amb el que representa el plantejament nacional català de Carles Puigdemont (Junts).

2.- ILLA O PUIGDEMONT. Les diferencies polítiques i nacionals entre Illa i Puigdemont son grans. Un polític de 77 anys va patir 23 anys d’exili i es va convertir en marqués de Josep Tarradellas per concessió de Juan Carlos I, rei imposat pel dictador Francisco Franco. Illa no ha patit cap exili, llença el republicanisme a la paperera de la història, es servil amb la monarquia i li encantaria un marquesat. Illa insisteix en que Tarradellas és el seu punt de referència que es com dir que també pretén ser marqués. Puigdemont, en canvi, aspira a la república catalana, no es servil amb la monarquia espanyola i no acceptarà cap títol nobiliari.

3. CATALANS I PRESIDENTS EXILIATS. El fet que Illa no hagi volgut celebrar la primera reunió a Saint-Martin-le-Beau on Tarradellas va viure exiliat és significatiu. Illa vol esborrar de la memòria col·lectiva tots els catalans que es varen exiliar. Entre aquests catalans figuren els presidents Francesc Macià, Joan Casanovas, Lluís Companys (afusellat pels franquistes), Josep Irla, el mateix Josep Tarradellas, Carles Puigdemont.

4. ILLA, PRESIDENT 155. Puigdemont, 130 president de la Generalitat només ha rebut d’Illa menyspreu i cap visita solidària i democràtica. Aquest fet deixa molt clar quin és el tarannà d’Illa per molt que es reuneixi dos dies en un monestir. Així es Salvador Illla (133 president) que també es conegut com el president 155 perquè fou i es favorable a aplicar l’article 155 de la Constitució contra Catalunya, i els seus drets nacionals. Això sí, Illa es manifesta amb polítics de partits vinculats amb el franquisme com PP, Ciudadanos, sectors espanyolistes del PSOE.

5. PROFECIA ABACIAL SOBRE PUIGDEMONT. Segur que Illa ha experimentat neguitejat la presència de Puigdemont en els claustres de Poblet. El jove Puigdemont va passar dies d’estius al monestir convivint amb els monjos. Allà coneix al llavors abat Maur Esteva. Passen els anys. Un dia d’agost del 2013. Maur Esteva, ja abat emèrit, es trova a Girona amb el seu alcalde, Carles Puigdemont. Dinen amb uns quants amics. L’abat pregunta a un dels comensals: “Carles seria un bon president de la Generalitat, no creus?. L’abat Esteva va morir un  any després. Però la profecia s’ha acomplert. Carles Puigdemont es president de la Generalitat. I  com intuïa l’abat, un gran president.

Comparteix aquesta entrada