Interrogant: El desprestigiat TS espanyol acusarà de terrorisme als abats de Poblet i Montserrat pel seu bon tracte amb Puigdemont?

283

El desprestigiat Tribunal Suprem espanyol ha decidit investigar al president Carles Puigdemont per terrorisme. L’interrogant es si els respectables abats de Poblet i Montserrat també seran investigats per terrorisme degut el bon tracte que ara i des de sempre tenen amb Puigdemont.

2.- L’abat de Poblet, Octavi Vilà, que acaba de ser nomenat bisbe de Girona (a la foto amb el Papa Francesc) i el seu predecessor a l’abadia, Maur Esteva (1933-2014), destaquen l’actuació i el talant cristià del president Puigdemont. La postura de dues persones tan respectables i pacificadores com Vilà i Esteva contrasten amb la del desprestigiat Tribunal Suprem d’Espanya contra Puigdemont.  

3.- El gironí Carles Puigdemont, de jove, passava dies d’alguns estius a Poblet convivint amb la comunitat de monjos. Allà va conèixer al llavors abat Maur Esteva. Ambdós es retrobaren anys després, a l’agost del 2013. Maur Esteva, que ja era abat emèrit, i el llavors alcalde Puigdemont es trobaren a Girona en   un dinar amb amics. Havent dinat, l’abat va preguntar a un dels comensals: “Carles seria un bon president de la Generalitat, no creus?”. L’abat Esteva va morir un any després. Però la profecia s’ha acomplert.

4.- En una entrevista a vilaweb (maig 2015) se li pregunta al president Puigdemont: ¿Quin lema teniu a la vida? Puigdemont contesta quelcom tan terrorista com això: “Tinc un lema molt cristià que és estima els altres com a tu mateix”. També se li pregunta sobre la millor cosa que ha fet com a batlle de la ciutat. I Puigdemont contesta amb unes paraules tan terroristes com aquestes:  “La millor cosa que he fet és molt íntima. Acompanyar persones que ho passen malament en el terreny personal i familiar. En situacions dramàtiques, donar-los aquest escalf, que és un servei que s’ha de fer i qui el rep ho agraeix moltíssim”.

5.- El mencionat Octavi Vilà va assistir a la presa de possessió del president Puigdemont i recorda: “Li vaig dir que era l’abat de Poblet. Ell em va contestar: Poblet es casa meva. Li vaig comentar: Dons torni a casa quan vulgui. Molts encara el recorden ajudant en les tasques del camp, a la cuina, desplomant pollastres i gallines. Era un hoste actiu”.

6.- El mateix afecte solidari amb Pigdemont es expressat per l’abadia de Montserrat. El seu abat Manel Gasch i l’exiliat Puigdemont assistiren al monestir de Sant Miquel de Cuixà, en territori francès, a un acte d’homenatge a Pau Casals. També assistiren altres quatre presidents de la Generalitat: Pere Aragonès, Jordi Pujol, José Montilla i Joaquim Torra (21/08/2023).

7.- Unes darreres paraules terroristes de Carles Puigdemont. En una entrevista a l’Avenç (31/03/2017), el president exiliat afirma: “Del cristianisme  em quedo una cosa: estima els altres com a tu mateix. La resta no és tan important, però aquesta és la frase nuclear del pensament cristià (…) D’aquesta experiència  m’ha quedat  tot allò que té a veure amb les arrels cristianes de Catalunya, que són perfectament compatibles amb altres visions del món. M’hi reconec. I més enllà de les creences, a l’hora de compartir amb la societat una sèrie de valors, les arrels cristianes de Catalunya són imprescindibles”.

Comparteix aquesta entrada