PSOE / GAL violen la democràcia i la Constitució

375

PUNT.- Felipe González, Alfonso Guerra, Pedro Sánchez, Miquel Iceta, Salvador Illa, el PSOE apel·len a la democràcia i a la Constitució per oposar-se a l’amnistia i l’autodeterminació.

CONTRAPUNTS. 1) González, Guerra, Sánchez, Iceta, Illa no tenen cap autoritat política ni  ètica per donar lliçons de democràcia ni de constitucionalisme a l’independentisme català que és democràtic i pacífic. L’independentisme català no te res a veure amb el terrorisme dels GAL. El PSOE, en canvi, és un violador de la Constitució i la democràcia per haver impulsat la creació i les actuacions dels GAL.

2) Els “Grupos Antiterroristas de Liberación” (GAL) foren grups armats para policials espanyols que practicaren el que es coneix com a guerra bruta o terrorisme d’estat a Espanya i França durant la dècada del 1980 amb la col·laboració d’alts funcionaris del Ministeri d’Interior espanyol. El Govern del PSOE estava dirigit llavors pel president Felipe González. (A la foto, el president González s’abraça amb els condemnats pels GAL)

3) L’agressivitat verbal del tàndem Felipe González / Alfonso Guerra contra els drets i les llibertats de les persones i els pobles contrasta amb el missatge que el president Carles Puigdemont acaba d’emetre des del cor d’Europa. El president exiliat deixa molt clara la seva postura al referir-se a l’amnistia i l’autodeterminació. Afirma: “Els únics límits son els definits pels acords i tractats internacionals que fan referència a drets humans (individuals i col·lectius) i a llibertats fonamentals. Cap d’aquestes condicions no es contrària a la Constitució ni per descomptat a cap tractat europeu”.

Comparteix aquesta entrada