Ultracatolicisme contra bon periodisme

384

Incident polèmic en el periodisme català en un afer religiós. L’article “Qui són els joves ultracatòlics”, de Montserrat Dameson, embruta elnacional.cat i està escrit contra l’article “Joves ultracatòlics, en auge a Catalunya”, de Mireia Rourera (foto), d’història implacable i de bon periodisme durant més de 20 anys sobre afers religiosos a “El Punt Avui”.

2.- La llavors noia Mireia Rourera va començar en periodisme d’afers religiosos i n’és un respectable referent quan Montserrat Dameson era un nena de sis anys. Ara aquella nena, enlloc d’aprendre de les bones periodistes, es dedica de manera pretensiosa, superficial, dogmàtica i egòlatra a desqualificar a Rourera titllant-la de tendenciosa, imprecisa, injusta. Aquest estil de Dameson es mal periodisme i no respon a un esperit cristià de l’existència. (Entre parèntesi, el signant confessa que pretén ser bon cristià però que es reconeix mal cristià).

3.- Dameson no te cap autoritat ètica ni periodística per vomitar contra Rourera i contra el seu article crític amb els joves ultracatòlics. Dameson justifica pràctiques ultracatòliques com l’adoració al Santíssim, el rosari i similars. Però, segons els textos evangèlics, Jesús mai va dedicar-se a l’adoració al Santíssim, ni a hores santes ni a recitar el rosari, ni a agenollar.se davant cap sagrari, ni formar part de grups com Hakuna tan elogiats per Dameson. Jesús no va ser ultracatòlic, ni nacionalcatòlic com l’Espanya franquista o l’Església espanyola. La fe de Jesús és alliberadora de tota repressió.

4.- Mireia Rourera te raó. L’ultracatolisme està a les antípodes del missatge evangèlic de Jesús L’ultracatolicisme es explicat així en el portal catholic.net: “1) Algú que creu de manera exagerada en la fe catòlica. 2) Algú que viu el seu catolicisme de manera fanàtica. 3.) Algú que és més papista que el Papa. 4) Algú que pren el catolicisme com a bandera per menysprear altres posicions o fins i tot altres persones. 5) Algú que incorre en el fonamentalisme des de les creences catòliques. 6) Algú que cerca imposar el catolicisme com a religió d’Estat”.

Comparteix aquesta entrada