Borrell i Illa atrapats per la llarga ombra sinistra dels GAL

281

Josep Borrell (PSOE), Salvador Illa (PSOE) i similars estan atrapats per la llarga ombra sinistra dels GAL (Grupos Anterroristas de Liberación). ¡Ai, ai, el recent elogi d’Illa que qualifica a Borrell d’un “gegant de la política”, ai, ai.

2.- L’actuació dels Gal contra ETA és realitzada durant el Govern de Felipe González (1983-1987). Foren grups armats para policials espanyols que practicaren la guerra bruta o terrorisme d’estat.  González, des del seu daurat retir, dona lliçons de democràcia i de constitucionalisme, però els GAL atempten contra la democràcia i la Constitució. Les cares més visibles per la seva implicació en l’afer dels GAL, entre els que figuren José Barrionuevo (ministre de l’Interior) i Rafael Vera (secretari d’estat de Seguretat), foren condemnats pel Tribunal Suprem.

3.- Dirigents socialistes (Felipe González, Joaquín Almunia, Alfonso Guerra, José Bono, Josep Borrell…) es concentraren a la presó de Guadalajara quan Barrionuevo i Vera ingressaren (25/02/2003) en el centre penitenciari. Borrell Va dir: “La concentració de Guadalajara es un acte cívic. La gent expressa la seva emoció i solidaritat amb els condemnats. No es un altercat que pugui interpretar-se com un acte de rebel·lia institucional o desacatament a la justícia”. Borrell havia deixat molt clar que defensar Barrionuevo i Vera forma part del seu projecte de futur. Aquestes són les seves paraules: “La solidaritat amb aquests companys va irrenunciablement unida al nostre projecte de futur”. Aquest compromis de l’espanyol Borrell forma part del seu bagatge polític. ¡Ai, ai, Borrell, ai, ai!

4.- Aquest Borrell acaba de rebre el premi New Economy Forum. I Salvador Illa aprofita aquesta circumstància per elogiar el seu company i la seva política. Afirma: “Josep Borrell és un gegant de la política. Ha estat un honor assistir a la cerimònia de lliurement del Premi New Economy Forum 2022 a l’Alt Representant de l’ UE. Un reconeixement a una gran trajectòria, sempre al servei d’Espanya i l’UE. Gràcies pel teu compromís, Josep”. ¡Ai, ai Illa, ai, ai!

5.- ¡Quin contrast amb les paraules que un dia va pronunciar el president Carles Puigdemont a l’interpel.lar a Pedro Sánchez sobre el misteriós “Sr X” dels GAL. Li va dir: “El Govern de Catalunya mai ha tingut al senyor X d’una banda armada com els GAL”. I és que Catalunya no vol ni GAL ni “Sr. X”

Comparteix aquesta entrada