Autodeterminació catalana (BOE 1977/10733) o unitat espanyola imposada

237

1.- “Els gestos i les paraules tenen gran rellevància en política”, escriu Lluís Foix, periodista de “La Vanguardia”, en l’article “Voluntarisme emocional”. Rèplica… el borbònic i juancarlista espanyol Pedro Sánchez i el republicà francès Emmamuel Macron impediren la interpretació del himne nacional català a Barcelona, capital de Catalunya. Lamentable, manca d’elemental cortesia, tarannà colonialista, significatiu.

2.- “Els estats francès i espanyol tenen corda per molt de temps”, diu Foix. Rèplica… El sobiranisme / independentisme català també te molt corda, malgrat els Sánchez i els Macron. El catalanisme sobiranista te arrels històriques, socials, econòmiques, lingüístiques, culturals, polítiques. A més, avui i en el futur, es basa en el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics plenament vigent. Aquest pacte fou aprovat el 1976 per Nacions Unides. Consta en el Boletín Oficial del Estado (BOE 1977/10733). Forma part del bloc constitucional. El seu primer article estableix: “All people have de rigt to self-determination”. Aquest principi és d’obligat compliment per Catalunya, França, Espanya, Zarzuela, Moncloa, forces armades, aparells judicials i policials, per tothom. Els demòcrates, inclosos els periodistes demòcrates, han de col·laborar a fer-ho viable.

3.- L’espanyolisme no accepta aquest Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics. L’espanyolisme vol la divisió de l’independentisme català democràtic i pacífic, i s’alegra de les seves fissures. Però la unitat espanyola imposada viola els drets i les llibertats. L’unionisme espanyol es basa en la monarquia decretada pel dictador Francisco  Franco; en el borbonisme desprestigiat per Juan Carlos afectat per afers financers i de faldilles; en la complicitat entre el PSOE, que llença el republicanisme  i el federalisme a la paperera de la historia, el PP amb adn franquista, l’ultra VOX…

4.- El present i el futur de França, Espanya, Catalunya, Europa, les democràcies del món només passa per respectar els drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles, per respectar les  urnes i rebutjar els cops de porra.

Comparteix aquesta entrada