Rèplica a Pedro Sánchez. “All peoples have the right to self-determination”

264

Entre els escacs i el pòquer” és el títol de l’article que Lluís Foix, periodista vinculat sempre a La Vanguardia del Conde de Godó i Grande de España, publica al seu blog sobre Pedro Sánchez i la situació política.  Segueix un comentari crític a l’actuació del president espanyol

2.- Pedro Sánchez és jugador de pòquer, no d’escacs. Les trampes formen part d’aquests joc de cartes. “Trampa: Cosa enginyada per enganyar algú, especialment en profit propi. Mitjà il·lícit de guanyar en el joc. Guanyar fent trampes” (Diccionari de la llengua catalana).

3.- Un trampós i un fatxa, des del PSOE a VOX, diuen que la situació a Catalunya es avui millor que l’any 2017… però han d’amagar la repressió institucional, política, judicial, policial, mediàtica, cavernícola amb els seus 155, “a por ellos”, Catalangate… que hi ha hagut des del referèndum del 1-0. Han d’amagar que hi ha independentistes demòcrates i pacífics perseguits, empresonats, inhabilitats, exiliats.

4.- Un trampós pot desqualificar el referèndum i afirmar que mai hi hurà autodeterminació. Òndia ¡quin èxit de la taula de diàleg entre PSOE i ER!

5.- Fora saludable, però, que Pedro Sánchez, Salvador Illa i polítics des del PSOE a VOX acceptessin democràticament que és legítim sustentar que el text constitucional permet un referèndum d’autodeterminació. I és que “els tractats internacionals vàlidament celebrats, una vegada publicats oficialment a Espanya, formaran part de l’ordenament intern” (Constitució, article 96,1)

6.- Un d’aquests tractats és l’Instrument de Ratificació d’Espanya del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics. Aquest Pacte, aprovat per Nacions Unides (19/12/1976), fou signat pel rei Juan Carlos I, el ministre Marcelino Oreja i Fernando Arias-Salgado. El primer article d’aquest Pacte estableix: “TOTS ELS POBLES TENEN EL DRET D’AUTODETERMINACIÓ”.

7.- Un altre punt és substancial. “Les normes relatives als drets fonamentals i a les llibertats que la Constitució reconeix s’interpretaran de conformitat amb la Declaració Universal de Drets Hjumans i els tractats i acords internacionals  sobre les mateixes matèries ratificades per Espanya (Constitució, article 10.2).

8.- L’Instrument de Ratificació d’Espanya del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics consta en el Boletín Oficial del Estado (BOE 1977/10733) que te plena vigència.

9.- Només els tramposos, oi Pedro Sánchez?, es disfressen de constitucionalistes per aparentar que respecten la legalitat però de fet violen la Constitució, violen els pactes internacionals, violen el BOE, violen el dret d’autodeterminació, i trenquen la convivència lliure i democràtica.

Comparteix aquesta entrada