ER i els seus SSS ataquen el periodisme lliure i crític

294

Els fets demostren que el Govern regionalista i insignificant d’ER amb només 33 dels 135 escons del Parlament i els seus SSS (Sol, Salvadó, Sabrià) ataquen el periodisme lliure i crític mentre afavoreixen amb subvencions el “periodisme” que li es servil. Això hauria de ser debatut en el Parlament. No consta que ER i Magda Oranich hagin endegat un informe sancionador.

2.- SS (Sergi Sol) és el comissari polític del partit d’Oriol Junqueras / Pere Aragonès. Actua en nombrosos mitjans de comunicació (ràdio, TV, l’espanyolitzada TV3, diaris de paper i digitals…). Decideix quins periodistes participen a les tertúlies o en son exclosos. Tot depèn del seu servilisme amb l’actual cúpula d’ER, partit depenent del PSOE dels GAL, la repressió, el “a por ellos”, el 155, les clavegueres, el Catalangate. El comportament de Sol és èticament tan baix, fins i tot públicament, que  la periodista Pilar Carracelas va acusar de masclista a l’agressiu Sol. Una altra bèstia negre de Sol es Albano Dante Fachin, un dels fundadors de www.octuvre.cat, exemple de periodisme lliure i documentat.

3. ER i Magda Oranich tampoc han endegat un informe sancionador al diputat Josep Lluís Salvadó per unes paraules masclistes i potser racistes. Salvadó explica que vol polítiques amb “mamelles grosses” i qualifica de “resultona” a l’esposa romanesa del president exiliat, Carles Puigdemont.

4.- Sergi Sabrià, director de l’oficina de Pere Aragonés, manté el mateix to d’emprenyat, cridaner i gens respectuós amb la periodista que l’entrevista. A la pregunta de si “el mantra de la unilateralitat ha quedat superat o ERC ho tornarà a incloure al programa electoral”, un nerviós i mal educat Sabrià contesta: “La unilateralitat no és un mantra, és una de les possibilitats que hi ha”. ¿Per tant, ho dureu al programa?, pregunta la periodista. Sabrià contesta amb crits:  “El programa electoral d’ERC dirà el mateix que diu la conferència nacional. I si algun periodista no se l’ha llegit bé, que se la llegeixi sencera, perquè ja ho diu la conferència nacional, el congrés nacional (…) Si algú diu que ERC s’ha oblidat de la unilateralitat o que és un mantra, s’està equivocant d’entrevista, i si ho diu un polític s’està equivocant, fent trampes, o intentant fer mal mentint”.

5.- Les manipulacions informatives d’ER son denunciades per Twitter. En efecte, Twitter ha suspès 130 comptes falses associades a ER. Els responsables de la xarxa social al·leguen que aquests perfils intenten influir en el debat públic de forma orgànica i indecent. A més, PP, ER i PSOE són els tres partits que tenen mes seguidors / comptes falsos a Twitter. Són dades de Twitter Ajudkit i de l’informàtic Bruno Pérez  Juncà

6.- La criticable ofensiva mediàtica d’ER també consisteix en aportar fortes subvencions a mitjans de comunicació amics. Els tres més subvencionats i/o amb publicitat institucional per Presidència de la Generalitat, en mans de Laura Vilagrà, són naciódigital, Ara, La Vanguardia. L’empresa editora de naciodigital te una subvenció de 505.000 €. Time Out, que te de conseller executiu a Eduard Voltas, que escriu a naciodigital, rep una subvenció de 186.000 €. L’Ara rep una subvenció de 525.000€ i La Vanguardia rep una subvenció de 436.000 €. La opacitat de la quantitat rebuda i com es distribueix aquest diner en cada mitjà es escandalós en uns mitjans que fan editorials exigint transparència als altres.

7.- Tots aquests factors faciliten que consellers del Govern Aragonés s’aprofitin del seu control dels mitjans i siguin especialment tòxics.  Laura Vilagrà compara un partit democràtic com Junts amb la franquista VOX. Gemma Ubasart es nomenada consellera malgrat haver animat a Comuns a emprar l’odi contra Artur Mas. Quim Nadal desqualifica el referèndum de l’1-O, menysprea el president exiliat Carles Puigdemont  i propugna retornar a l’autonomisme del règim espanyol. Carles Campuzano afirma que “la malaltia infantil de l’independentisme és la retòrica buida”. Aquesta frase campuzanoica recorda el sinistre Josep Borrell quan apel.la  “a desinfectar les ferides de la societat catalana” per curar-la de la malaltia independentista”.

Comparteix aquesta entrada