Carme Forcadell viola els drets humans contra Laura Borràs

277

PUNT.- Les clavegueres de l’estat apunten contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, per la seva actuació quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes (2013-2018). Ella defensa sempre la seva innocència donant explicacions arreu, també en seu parlamentaria. I ara l’ex presidenta del Parlament, Carme Forcadell, fiant-se de les clavegueres de l’estat, diu que “Borràs com presidenta del Parlament representa a tots els catalans i no ha de pensar en ella mateixa sinó en el prestigi de la  institució perquè el Parlament ha de tenir tolerància zero amb la corrupció”.

CONTRAPUNTS.- Carme Forcadell, amb aquestes declaracions, viola la presumpció d’innocència de Laura Borràs. Viola els articles 10 i 11 de la Declaració Universal dels Drets Humans, declaració que es bàsica per la democràcia i les llibertats.

Article 10: “Tota persona té dret, en règim d’igualtat, que la seva causa sigui portada equitativament i imparcialment en un tribunal independent i imparcial, el qual decidirà tant  sobre els seus drets i les seves obligacions com sobre el fonament de tota acusació adreçada contra ella en matèria penal”.

Article 11: “Hom presumeix innocent tota persona acusada d’un acte delictiu fins que la seva culpabilitat hagi estat establerta legalment en el curs d’un procés públic, en el qual totes les garanties necessàries per a la defensa hagin estat assegurades”.

La Declaració Universal dels Drets Humans preval sobre qualsevol Constitució i sobre qualsevol reglament d’un Parlament. El respecte als drets humans ha de prevaldre arreu, també a Melilla i Catalunya.

La postura antidemocràtica de Forcadell només s’explica per ignorància del que implica el dret humà de la presumpció d’innocència, o per mala fe. Carme Forcadell ha d’alliberar-se de les servituds de l’indult i de l’Esquerra Rufiana. O, en be de Catalunya i la democràcia, ha de callar. I ha de demanar perdó públicament a Laura Borràs, als demòcrates, als independentistes

Comparteix aquesta entrada