RAPER VALTONYC. Nova victòria de la justícia i l’exili contra la repressió i el règim espanyol

484

VALTÒNYC LLIURE AL MÓN LLIURE; és a dir no a Espanya. La Unió Europea té un greu problema amb Espanya. El Tribunal Constitucional belga tombà (28 octubre 2021)  l’article 1 de la llei del 6 d’abril de 1847 sobre la repressió dels delictes contra el rei, ja que violava l’article 19 de la constitució belga que garanteix el dret a manifestar la pròpia opinió sobre tots els assumptes. Ara (28 desembre 2021) el Tribunal d’Apel·lació de Gant rebutja la petició d’euro ordre del Tribunal Suprem espanyol i, per tant, decideix no extradir-lo a Espanya.

2.- VICTÒRIA DE L’EXILI. Decisió del tribunal de Gant de denegar l’extradicció del raper Valtònyc a Espanya per un delicte d`amenaces. Aquesta decisió és una nova victòria de la justícia europea, de la democràcia, de la llibertat d’expressió, del raper, de l’exili. Per això, el president i eurodiputat Carles Puigdemont, bon amic de Valtònyc i companys d’exili, pot escriure aquest tuit: “Avui més que cap altre dia, la llibertat té ritme i lletra de rap. Quan la justícia preval, la llibertat en surt reforçada. Enhorabona Josep  @valtonyc, felicitats a l’equip d’advocats que ha fet història”.

3.- DERROTA CONSTITUCIONALISTA. La decisió del tribunal de Gant implica, per tant, una nova i contundent derrota del règim constitucional monàrquic i juancarlista espanyol, de les cúpules del seu sistema judicial i del seu aparell policial, de la seva caverna mediàtica, dels partits borbònics, de PSOE a VOX. Però a aquest règim amb adn franquista no dimiteix ningú. Cap responsable dels jutges, cap responsable policial, cap responsable periodístic, cap responsable polític. Ningú.

Comparteix aquesta entrada