El règim demostra que el català és impossible a Espanya

376

1.- Viure plenament en català a Catalunya és impossible. És un fet provat sociològicament.

2.- Viure plenament en espanyol a Catalunya és possible. És un fet provat sociològicament.

3.- Tots els escolars i tots els ciutadans coneixen l’espanyol a Catalunya. És un fet provat sociològicament.

4.- Molts escolars i molts ciutadans desconeixen el català a Catalunya. És un fet provat sociològicament.

5.- El Congrés i el Senat de l’Espanya plurilingüe (?) imposen parlar en espanyol i prohibeixen als diputats i senadors catalans a expressar-se en català. Ja succeïa en les Corts franquistes.

6.- El cronista Francesc-Marc Àlvaro escriu: “El català, un idioma que ha de justificar-se constantment. Això és un problema polític, però també pre-polític. Es resumeix en una frase mortal: ¿Para que usar el catalán si en castellano nos entendemos todos?. El supremacisme centralista es tan arrelat que molts ni el noten”.

7.- Espanya intenta aniquilar, històricament i ara mateix, el català i els drets i les llibertats de Catalunya com nació.

8.- L’objectiu de l’aniquilació lingüística i nacional de Catalunya per part d’Espanya es dona en tots els seus règims: dictatorial, republicà, franquista, borbònic, constitucionalista. Aquest règim compta amb l’estat profund, el partidisme des de PSOE a VOX, el quintacolumnisme.

9.- El règim espanyol i el seu suprematisme innat demostren amb la seva sistemàtica ofensiva històrica i actual que el català és impossible i inviable a Espanya

10.- Les mateixes instàncies de l’estat espanyol i les seves actuacions demostren que la viabilitat de viure plenament en català a Catalunya exigeix un estat propi, democràtic, lliure, sobirà.

Comparteix aquesta entrada