Ep, Foix! Sánchez blanqueja al dictador Erdogan

448

PUNT.- “Pedro Sánchez s’ha reunit recentment amb el turc Erdogan i el president d’Egipte, Al Sisi. No es un blanqueig però se l’aproxima”. Ho escriu Lluís Foix en  l’article “L’art de blanquejar” publicat al seu blog. Foix és un periodista de llarga trajectòria professional, fidel als Godó, políticament elogiat pels sectors unionistes.

CONTRAPUNT.- L’eurodiputada catalana Clara Ponsatí és molt més dura amb el blanqueig que el president espanyol fa del dictador i repressor president turc. Ponsatí ha denunciat en el Parlament europeu “l’amistat perillosa” de Sánchez amb Erdogan que s’han reunit a Istambul. Lamenta que “Sánchez només tingués paraules per parlar d’amistat, inversions i llaços econòmics… tenint en compte les declaracions d’Erdogan contra la Convenció d’Istambul i els comentaris ofensius contra les dones”. L’eurodiputada exposa els  motius de la seva crítica : “Aquesta amistat hispano-turco és perillosa i la Comissió hauria de vigilar-la. A més de menystenir la Convenció d’Istambul, l’estreta amistat entre Espanya i Turquia és una amenaça per a la seguretat i l’estabilitat europea. Espanya ven portaavions a Turquia que amenacen la seguretat de Grècia i Xipre, i armes que alimenten els conflictes a l’Orient Mitjà. Mentre, els bancs espanyols inverteixen en la molt volàtil economia turca i això pot comportar grans riscs per a la zona euro. Comissaris, si us plau, vigileu a Espanya i Turquia”.

Comparteix aquesta entrada