La junquerista ER practica l’engany donant suport al presupost estatal que es una enganyifa

302

La junquerista ER practica l’engany, gràcies al seu poderós tinglat mediàtic, trencant la unitat sobiranista i donant  suport al pressupost estatal del Govern borbónic i ultra centralista (PSOE/Podemos) presidit per Pedro Sánchez, el del “nunca jamás” respectarà la voluntat dels catalans expressada a les urnes. Un pressupost generós i injustificat, ai las, amb la Casa del Rey, la cobertura al Juan Carlos fugat, la fabricació / venda d’armament

2.- Jordi Goula, un dels millors periodistes econòmics i de llarga trajectòria, escriu a http://www.vilaweb.cat un article titulat “L’enganyifa del pressupost de l’estat espanyol”. La síntesi de la seva tesi ben argumentada és aquesta: “Programar una inversió per a Catalunya del 17,2% del total de l’estat espanyol és mentir a consciència, perquè la mitjana d’execució real ha estat d’un 11 % durant aquests darrers cinc anys”.

3.- Aquestes consideracions son similars a les del vicepresident del Govern, Jordi Puigneó (Junts) a TV3 i recollides a www.elnacional.cat: “La història demostra que serveix de poc negociar els pressupostos amb l’Estat perquè els incompleixen. Cal garanties del seu complimentNo podem aprovar pressupostos màgics, que després no es compleixen. Necessitem garanties que s’acaben executant. Les liquidacions dels comptes dels darrers anys són clarament insuficients pel que fa a Catalunya i, en canvi, a Madrid no només s’executen totalment sinó per sobre del 100%. El que hem de negociar són les liquidacions dels pressupostos, obligar i fer complir el que l’Estat cada any promet que és una pluja de milions que no s’acaba produint”.

4.- “Engany: Artifici, paraules, insidia, etc de qui tracta d’enganyar”. “Enganyifa: Enganyatall, especialment de qui no dona allò que les seves paraules feien esperar” (Diccionari de la llengua catalana)

Comparteix aquesta entrada