Carta des de Junts a Jordi Sánchez: “Explica’t millor”

482

Un afiliat de base de Junts per Catalunya ha enviat a www.avantguarda.cat una carta dirigida al secretari general del partit, Jordi Sánchez.

“Benvolgut Jordi, has escrit una carta pública que inquieta a Junts i a l’independentisme però provoca satisfacció a sectors polítics i mediàtics de l’annexionisme espanyolista, des de PSOE a VOX, des de La Razón a La Vanguardia, que pretenen dividir i liquidar l’independentisme democràtic i pacífic. Aquesta doble reacció és significativa i t’inperpel.la a explicar-te millor.

Un punt molt polèmic de la teva carta és aquest: “Soc dels qui creuen que l’1 d’octubre va ser concebut més per forçar el govern espanyol a obrir una via de diàleg i negociació per assolir un referèndum acordat que per proclamar efectivament la independència”.

Òndia, Jordi, no i no. Explica´t millor. Vàrem anar a votar perquè era un referèndum d’autodeterminació convocat pel legítim Govern de Catalunya. Saps que una urna i un referèndum mai son delicte en democràcia. L’autodeterminació és reconeguda per la legalitat constitucional espanyola, diguin el que diguin els autodenominats constitucionalistes. L’article 10.2 de la Constitució estableix que aquesta ha de ser interpretada i, per tant, aplicada, segons la Declaració Universals dels Drets Humans. També el BOE (1977/10733) reconeix que “tots els pobles tenen el dret de lliure determinació” tal com consta en el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics.

Llavors, Jordi, el que hauria d’haver fer un Govern espanyol democràtic i sense l’adn franquista es reconèixer els resultats del referèndum i negociar amb el Govern català la via per establir entre Espanya i Catalunya unes relacions basades en la democràcia, la llibertat, la solidaritat i el reconeixement mutu de les sobiranies d’ambdues nacions. Però el regim espanyol (institucions, aparells judicial i policial, partits, mitjans de comunicació, clavegueres de l’estat…) intensificaren el funcionament d’una maquina repressora infernal que encara es manté.  

Pensa, Jordi, que la teva carta, a més, es fa pública en un temps molt inoportú per la causa democràtica i sobiranista. En un moment en que el règim espanyol es troba, més que mai, en fals i està tremolant davant les actuacions de les diverses institucions judicials europees.

Cal reconèixer, Jordi, que la repressió i, concretament, el suplici injust de la presó, te un doble objectiu: trencar la unitat independentista catalana i provocar, sobretot en els presos, el  síndrome d’Estocolm que us pot fer distorsionar la realitat, el passat, el present i el futur.  Per això, tots vosaltres, des d’Oriol Junqueras a tu mateix, heu de ser molt prudents en les vostres declaracions i actuacions i fiar-vos dels vostres companys que estan al carrer i l’exili. Benvolgut Jordi Sánchez, explica’t millor”

Comparteix aquesta entrada