Governin o marxin? Posem-nos d’acord i acabin amb la repressió!

508

1.- ER, Junts i CUP guanyen les eleccions amb el 52% dels vots i 74 escons però no acaben d’aconseguir un acord d’investidura, de govern i de legislatura. El “Governin o marxin”, cridat des d’àmbits annexionistes i independentistes, sembla lògic però és injust i, en alguns casos, demagògic.

2.- El crit de “Governin o marxin” és injust i demagògic perquè no te en compte que l’independentisme català democràtic i pacífic aglutinat entorn d’ER (33 escons), Junts (32 escons), CUP (9 escons) i altres organismes i entitats és perseguit per la maquinària repressiva del règim.

3.- Omnium té un pres polític (Jordi Cuixart). La CUP te una exiliada (Anna Gabriel). ER te quatre presos (Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva) i una exiliada (Marta Rovira). Junts te quatre presos (Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn) i quatre exiliats (Carles Puigdemont, Antoni Comín, Clara Ponsati, Lluís Puig). Cal deixar constància que els exiliats polítics catalans son lliures a la Unió Europea com a demòcrates pacífics… però que a l’estat espanyol son tractats com perillosos individus violents

4.- L’existència de presos, exiliats i perseguits constitueix un gran obstacle pel funcionament dels partits afectats que, malgrat tot, obtenen la majoria absoluta a les urnes. Es fàcil dir que “governin o marxin”. El que cal reclamar es que acabi la repressió i la violència del “a por ellos”, que es tanquin les clavegueres de l’estat dels ocults poders fàctics, que els presos siguin alliberats, que els exiliats puguin retornar lliurement a l’estat espanyol com viuen lliurement a la Unió Europea, que el govern de l’estat no jugui de manera perversa amb els indults, que es faci efectiva l’amnistia.

5.- Joan Josep Queralt és un dels molts catedràtics experts en dret constitucional que sosté que l’amnistia es desitjable i constitucionalment possible. Ha treballat en aquest afer i afirma: “L’amnistia no està prevista en la Constitució, però no està prohibida, com ho estan, per exemple, els indults generals, o les societats secretes o la pena de mort”.

6.- I un clam de l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas (Junts), formulat a les xarxes ja el passat 12 de maig: “Posem-nos d’acord perquè ells (Rei, Poder Judicial, Gobierno, Partits del R78, exèrcit, policia, poders econòmics i mediàtics) ja ho han fet”.

 

Comparteix aquesta entrada