Efecte papallona. Franco, monarquia, PP, PsoE, VOX

293

1.- L’efecte papallona entre dictadura, monarquia, PP, PsoE, VOX revola impunement. Efecte papallona és l’amplificació d’errors que apareixen en el comportament d’un sistema complex.

2.- El generalísimo Francisco Franco va imposar a Juan Carlos I com a rei d’Espanya. El jove borbó va jurar fidelitat al dictador i als Principios del Movimiento. Sí, jurar. Ara Juan Carlos, pare de Felipe VI i avi de Elionor i Sofia, s’ha fugat per obscurs afers financers i de faldilles. Ai Corina!

3.- Hi ha un lligam estructural entre els règims franquista i borbònic. Es el “atado y bien atado” del caudillo. Personatges, famílies, funcionariat, accions de l’aparell judicial, policial, financer i policial ho demostren. PP i VOX ho deixen molt clar sense complexes. El PsoE ja fa temps ha sortit de l’armari. Els seus teòrics principis republicans i federals són llençats a la paperera de la història. El PsoE és un partit borbònic que avala la fugida del campechano i es també una força centralitzadora en els àmbits institucional, polític i econòmic. Pedro Sánchez, del PsoE, partit del terrible GAL, elogia el “sentit d’estat” del feixista VOX.

4.- Aquest conglomerat forma part del deep state. Entre unitat  estatal a la força i democràcia en llibertat opten per l’estat profund. Entre Constitució i Declaració Universal dels Drets Humans, opten per la Constitució post franquista (franquisme 2021) en la seva aplicació més restrictiva. Entre urnes i repressió, opten pel “a por ellos” agressiu i repressiu.  Entre negociació i clavegueres de l’estat, opten per mantenir les clavegueres de l’estat.

5. El deep state espanyol no reconeix que el sobiranisme català es democràtic i pacífic. No accepta que aquest sobiranisme vol establir entre Espanya i Catalunya una relació lliure, democràtica, solidaria i respectuosa entre ambdues sobiranies nacionals. No admet que l’independentisme te majoria absoluta a les urnes (52% dels vots) i al Parlament (74 escons). Ja ho va dir el feixista José Antonio Primo de Rivera: “Ser rotas es el destino más noble de las urnas”

Comparteix aquesta entrada