Comandament a distància des de Saint-Martin-Le-Beau i Waterloo

492

El president Tarradellas en el seu exili de Saint-Martin-Le-Beau

1. ”Un sistema que menysprea al diferent, al que pensa diferent, al que critica, no pot prosperar” es llegeix en una crònica periodística annexionista per anar contra el sobiranisme. Però aquesta afirmació es gira en contra de l’annexionisme.

2. Un sistema institucional / polític / judicial / policial / mediàtic que assetja al diferent (el sobiranisme català, per exemple) per les vies de la desqualificació, la mentida, la presó, l’exili, la inhabilitació dels seus dirigents, càrrecs executius i parlamentaris no prospera. Es mes, atempta contra la Declaració Universal dels Drets Humans que ha de ser respectada per les Constitucions, inclosa l’espanyola.

3. Els espanyolistes annexionistes desacrediten al pres Oriol Junqueras i, sobretot, a l’exiliat Carles Puigdemont i als seus companys represaliats. Els donaven per políticament liquidats. S’han equivocat. ER té 33 escons i Junts te 32 escons. Total 65 escons. Als que s’han d’afegir, els 9 de la CUP. Total, 74 escons independentistes al Parlament de Catalunya.

4. Llavors comença l’operació annexionista de desqualificar a Junqueras i Puigdemont acusats de manar des de la distància. Diuen: “El comandament a distància és el que està més allunyat de les pràctiques democràtiques”. No. L’autoritat ètica i política dels presos i exiliats és una victòria ètica i política sobre els que els han forçat a anar a la presó i a l’exili. El comandament a distància realitzat des de la Zarzuela, des de la Moncloa, des de l’aparell judicial, des de les clavegueres de l’estat, des de caverna mediàtica es el que està més allunyat de les pràctiques democràtiques.

5. En tot cas, el comandament a distància del president Carles Puigdemont des de Waterloo i, en el seu dia, el comandament a distància del president Josep Tarradellas des de Saint-Martin-Le-Beau no persegueixen als que pensen i voten diferent ni envien gent a la presó o a l’exili.

 

Comparteix aquesta entrada