Govern independentista sense colpisme, ni terrorisme GAL, ni VOX

284

1. ER està temptat a donar un cop d’estat a la catalana, segons insinuen maniobres i declaracions d’Oriol Junqueras i Pere Aragonès. Seria colpisme si rebutgés el mandat democràtic de les urnes. El 14F dona una majoria independentista gràcies a ER i Junts amb empat tècnic i a CUP en escons (74) i vots (52%). El 52% dels vots emesos es suficient perquè el Regne Unit es separi de la Unió Europea.

2. La cúpula d’ER està acollonida per la democràtica victòria electoral de l’independentisme i per les pressions de  l’establishment annexionista per evitar un Govern sobiranista. Junqueras, Aragonés, els seus negociadors i aparells mediàtics exploren altres vies com l’entesa amb els partits del Govern espanyol (PSOE, Podemos). Aquest Govern forma part de l’establishment espanyolista. Accepta la monarquia borbònica imposada pel dictador Franco, avala el campechano fugit per afers financers i de faldilles, liquida el federalisme que mai ha federat res, incrementa el centralisme, redueix Catalunya a una institució regional, imposa unilateralment el diàleg descartant negociar sobre amnistia i autodeterminació.

3. També Salvador Illa intenta des de la mateixa nit electoral perpetrar un cop d’estat monclovita subvertint els resultats de les urnes. Típica actuació espanyolista! Va succeir amb l’apropiació d’urnes per part de la policia en el referèndum de l’1 d’octubre. Ho havia dit José Antonio en la fundació de Falange Española (29 octubre 1933): “El ser rotas es el más noble destino de todas las urnas”. 

4. Illa també aprofita els condemnables incidents d’ordre públic d’aquestes nits en ciutats de Catalunya i Espanya per donar lliçons als responsables polítics. L’ex ministre no te cap autoritat per alliçonar sobre aquestes qüestions perquè pertany a un partit, PSOE, amb alts càrrecs i ministres de Felipe González condemnats per actuacions criminals dels GAL (Grupos Antiterroristas de Liberación). Polítics catalans saben molt d’aquest afer com Narcís Serra, Josep Borrell, Miquel Iceta…. ¿Què en sap Illa? ¿Ha condemnat alguna vegada els GAL i els seus responsables? ¿Quan i com ho ha fet? 

5. El Govern català si es fidel a les urnes serà un executiu sobiranista / independentista sense colpisme que trenqui les urnes com fan els feixistes, sense GAL, sense VOX, sense polítics que ho blanquegin. Pedro Sánchez blanqueja a l’ultraVOX quan elogia el seu sentit d’estat, i Salvador Illa calla. Els Comuns blanquegen els ultres de Manuel Valls quan Ada Colau accepta els seus vots per mantenir-se com alcaldessa d’una Barcelona provinciana i en crisi, i Jéssica Albiach calla.

Comparteix aquesta entrada