El PSOE vol colonitzar Catalunya

435

Pedro Sanchez, en un míting pre pandèmic, i Salvador Illa reivindiquen la bandera espanyola

La celebració del comitè federal (federal?) del PSOE a Barcelona aquest cap de setmana és un pas mes de la colonització de Catalunya per part del Partido Socialista Obrero Español. El doble missatge és que el PSOE mana sobre el que queda de PSC i que la Moncloa espanyola és la que mana a Catalunya.

1. La sessió colonitzadora es per via telemàtica, degut a l’explosió pandèmica que el ministre espanyol de Sanitat, Salvador Illa, no pot ni sap controlar. Haurà comptat, però, amb la presència del president Pedro Sánchez, que és el que ha decidit que el representant monclovita a les eleccions catalanes sigui Illa.

2. L’efecte Illa, inflat pels diaris de l’establishment com La Vanguardia i El Periódico, s’evapora com el fum. Intenten mantenir el foc de la il·lusió dels auto denominats constitucionalistes PSOE, PP, VOX, Cs) o dels que volen retornar al superat tripartit autonomista (ER, PSOE, Comuns).

3. Sánchez i Illa no poden amagar les contradiccions internes del PSOE ni del Govern espanyol. El PSOE abandona el seu teòric republicanisme ja que és el  partit espanyol que més defensa la monarquia borbònica imposada pel dictador Francisco Franco i alhora es còmplice de la fugida del campechano per motius econòmics i de faldilles. No vol investigar res de res. A més, el federalisme és un bluf. El PSOE mai ha federat res, ni des de l’oposició ni al Govern. Només practica un centralisme colonitzador en els àmbits institucional, judicial, polític, econòmic, cultural, lingüístic, mediàtic. (“Colònia: Territori sotmès al domini polític, militar i econòmic d’una potència forana, regit normalment per una legislació especial”. Diccionari de la Llengua Catalana).

4. El desgast del ministre/candidat, o candidat/ministre, IIlla per la seva gestió en l’actual pandèmia té un precedent personal que el periodisme que li es servil deixa a l`ombra de l’oblit.  Illa fou cessat a l’abril del 2009, en època del tripartit, com director general de Gestió d’Infraestructures del Departament de Justícia de la Generalitat. La causa del cessament fou la seva deficient gestió en l’execució de la Ciutat de la Justícia.

 

 

 

Comparteix aquesta entrada