Cardenal Omella, ¿actuació farisaica?

253

El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferencia Episcopal Española (CEE), ¿predica i actua com els fariseus hipòcrites durament criticats per Jesús?

1. L’espanyol Omella hauria d’analitzar en consciència davant el poble i el Déu de Jesús si el seu discurs i la seva actuació, que són públics, tenen o no un component farisaic.  

2. Omella, com president de l’episcopat espanyol, avala el comportament de Juan Carlos I, el rei campechano fugat a causa d’obscurs afers econòmics i també de faldilles, amants o del que sigui. Omella no visita els presos i exiliats polítics catalans amb l’argument tan poc cristià de que aquests presos i exiliats estan fora de l’arxidiòcesi de Barcelona. El cardenal amaga que el Déu de Jesús beneeix el que visiten els presos i maleeix els que no ho fan (Mateu 25, 31-46).

3. Però Omella, malgrat la pandèmia diabòlicament letal, convida a una quinzena de bisbes de fora de Barcelona a assistir, com va succeir el passat dissabte, a una multitudinària beatificació a la Sagrada Família.

4. El cardenal ho justifica dient que la cerimònia es va celebrar amb les degudes mesures de seguretat i alhora demana perdó pels qui s’hagin sentit ferits. Llàstima que Omella no demani perdó per menystenir els exiliats i presos polítics catalans que estan a la presó i a l’exili per defensar pacíficament uns drets i unes llibertats, i no per obscurs afers econòmics ni de faldilles, amants o el que sigui.  

5. ¿Hipocresia farisaica? Jesús s’adreçà un dia a la gent i als seus deixebles amb dures acusacions contra els mestres de la llei i els fariseus: “No actueu com ells perquè diuen i no fan” (Mateu 23, 3). Comentant aquest episodi evangèlic, el Papa Francesc recalca: “Dir i no fer és un engany. És un engany que ens porta a la hipocresia. Ser cristià significa fer la voluntat de Déu. I l’últim dia, perquè tots tindrem un darrer dia, el Senyor no ens preguntarà què heu dit sobre ell.  Ens preguntarà sobre les coses que hem fet.Tenia fam i em vas donar de menjar; tenia set i em vas donar de beure; estava malalt i vas venir a veure; era a la presó i vas venir a visitar-me. Perquè aquesta és la vida cristiana”. (Homilia a Santa Marta, 23 febrer 2016).

6. Una persona que intenti ser bon cristià ha de fer-se seu el missatge i el comportament de Jesús, no el dels fariseus… ¿oi cardenal Omella?

 

 

 

Comparteix aquesta entrada