Tan de bo el trumpisme espanyol també sigui derrotat a les urnes.

405

1. El nefast trumpisme es sintetitza en el lema “America First” de Donald Trump. El trumpisme aplicat al règim espanyol es “España primero”. Primer i per damunt de tot està la unitat (dogmàtica) de l’Espanya (immortal). L’Espanya “una, grande y libre” i l’Espanya com “unidad de destino en lo universal” del franquisme i del falangisme. La Guardia Civil, substància d’aquesta Espanya, te el significatiu lema de “Todo por lo patria”. El lema va ser imposat per una ordre del dictador Francisco Franco, publicada el 14 de gener de 1937 en el Boletin Oficial del Estado. Tot, democràcia i drets humans, queda supeditat a aquest eslogan franquista d’Espanya. I el franquisme és vigent avui en el postfranquisme o franquisme versió 2020

2. Jose Manuel Villarejo, ex comissari del Cuerpo Nacional de Policia, que posseeix documents inventats i elaborats en les clavegueres de l’estat contra, entre altres, l’independentisme català demòcratic i pacífic ho acaba de reconèixer. Afirma que, encara que hagi estat al marge de la legalitat, “he actuat per un be superior”.

3. Franco imposa a Juan Carlos com a rei per un be superior. Els GAL es posen en marxa durant un Govern del PSOE per un be superior. Els escàndols de la família reial compten amb l’aval dels partits espanyols per un be superior. El campechano fuig per un be superior. El franquisme està vigent en el postfranquisme per un be superior. Les operacions de la Guardia Civil, com la Volhov, i els seus agent patriotes com Pérez de los Cobos i Baena actuen per un be superior. Els pressupostos de la Casa Real i armamentistic superen el destinat a la lluita contra la pandèmia per un be superior. Hi ha exiliats, presos i perseguits polítics catalans per un be superior. Les clavegueres de l’estat i la guerra bruta no son desmantellades per un be superior. El rei es inviolable per un be superior.

4. La pregunta es aquesta: ¿val la pena aquest anomenat bé superior des de les perspectives democràtica, política, cívica, ètica, humana? El be superior ha de ser la promoció i defensa dels drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles. Tan de bo el trumpisme espanyol també sigui derrotat a les urnes.

Comparteix aquesta entrada