Dies de morts, incerteses, pregària, esperança… segons David Jou

360

Dies de morts, incerteses, pregària, esperança… en aquest octubre i novembre del coronavíric 2020. Ho escriu el científic i poeta David Jou en la seva carta de tardor com president de la Fundació Joan Maragall (cristianisme i justícia).

1. “Tots Sants i el dia dels morts son una invitació a un moment de contemplació, d’intimitat, de record, de mirada serena a la natura que decau i que es prepara per al repòs hivernal. Aquest any, però, les circumstàncies agiten els esperits i ens allunyen de la serenitat anhelada. Moments d’un enfonsament econòmic tan gran i de tantes incerteses…” escriu David Jou referint-se a tanta gent afectada per la pandèmia… “Convé tenir-los presentes en el pensament, en la pregària i en les possibilitats d’ajut que estiguin a les nostres mans”.

2. David Jou recorda en aquest repàs de tardor a tres difunts recents com el bisbe Pere Casaldàliga, el pare Manel, el monjo i historiador Hilari Raguer. Jou comenta:  “Són tres personalitats molt diferents, tres testimonis de lluita perseverant contra la injustícia o l’adversitat que, sense rendir-se, han trobat en el cristianisme una energia i una esperança que han il·luminat amb un sentit més profund i expansiu la seva acció. En un moment en què ens cal vigor, tenacitat i generositat és bo tenir-los presents”.

3. A la carta de Jou hi consten més temàtiques com, entre altres,  l’’encíclica Fratelli tutti del Papa Francesc, el 75 aniversari de la fundació de l’Organització de les Nacions Unides, els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU per al 2030. David Jou afirma: “Aquella Declaració, aquests Objectius, constitueixen un bon element de conversa entre esperances laiques i esperances creients, que seria interessant de considerar en aquests temps tan freturosos d’esperances”.

Comparteix aquesta entrada