Petició als bisbes catalans perquè es pronunciïn a favor de l’amnistia

577

Grups diversos realitzen gestions per tal que l’episcopat català és faci seva una petició col·lectiva  a favor de l’amnistia per a tots els encausats en relació al referèndum de l’1 d’octubre.

Aquesta actuació es a partir de les reflexions de Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat, exposades en l’article “Les peticions d’indult, signe del temps?” publicades a Catalunya Religió. Una de les entitats promotores es la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat (lalliga.cat@gmail.com / www.Lalliga.cat) L’escrit és aquest:

“Als bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense. Estimats senyors bisbes,

Tot procés de reconciliació demana un exercici ampli i generós del perdó. Entre els cristians ressona amb força l’exigència evangèlica del perdó i de la virtut de la misericòrdia, a la que fa uns anys es va dedicar un l’Any jubilar, i que continua perenne com un dels eixos essencials de l’Evangeli.

Per això, recollint les vostres sovintejades crides al diàleg i a la concòrdia en l’àmbit social i polític, us demanem un pronunciament col·lectiu en favor d’una amnistia que abasti tots els fets d’intencionalitat política tipificats com a delictes o infraccions administratives o disciplinàries, en defensa de les llibertats públiques, els drets socials o la reivindicació del dret a l’autodeterminació i la independència de Catalunya.

Units en Crist us saludem ben cordialment”,

 

 

Comparteix aquesta entrada